Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založení ZOO Příbram

K té Příbrami,trošku jsem t přehnal,ale set tisícové město to je - 110.333 obyvatel k 31.3. 2007.

Jinak např. já nechodím jen do pražské ZOO,ale naopak se snažím navštěvovat pravidelně (pokud to jde) všechny nebo alespoň většinu ZOO v čechách,protože každá je úplně jiná a má něco do sebe. To mě na tom baví. Myslím že do pražské ZOO nechodí lidé jen kvůli gorilám nebo gaviálům. Mě osobně např. tyto dvě expozice nepřijdou nijak extra zajímavé a vyhýbám se jim.

Jinak bych čekal např. podporu v mém snažení, než samá negativa.

Co se týče evropské fauny,tak ohledně chráněných druhů bych se bavil až v pozdější fázi ZOO. Z počátku klasické zástupce české fauny a detailními popisky a informacemi. Tato expozice by také sloužila jako naučná pro školy apod. jelikož většina ani neví co kolem nás létá.

Co se týče ptactva, tak ptactvo má mnoho zástupců. Zaměřil bych se spíše na netypické druhy českých ZOO - různé druhy exotických bažantů, holubů, sov, dravců a samozřejmě papoušky...

Tuto ZOO bych srovnával se ZOO Chleby apod. ne hned jak je zde zvykem se ZOO Praha.
Je jasné že cílem je získání pozemků, popř. rovnou nějaké procentuální podílnictví města v ZOO. Tato ZOO by vznikala svépomocí dobrovolníků, sponzorů... Ne jako megalomanský projekt. A úroveň ZOO by zpočátku byla nižší,ovšem útulnější. Spíše by sloužila jako místo pro vyžití a zábavu dětí, oddych rodičů...A přesně takové městu chybí. Proto je také město v tabulkách kriminality nejhůře v ČR. Lidé se zde nemají jak zabavit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny