Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založení ZOO Příbram

Myslím že do pražské ZOO nechodí lidé jen kvůli gorilám nebo gaviálům. Mě osobně např. tyto dvě expozice nepřijdou nijak extra zajímavé a vyhýbám se jim.
ver, ze jsi vyjimka. Vetsina "laiku" se laka predevsim na tahle zvirata (koneckoncu - neprijdou mi nijak nezajimava)a presne tihle lidi tvori velky podil platicich navstevniku (oni v zoo moc dobre vi proc propagacni kampan zamerili na tyto stezejni druhy)

Jinak bych čekal např. podporu v mém snažení, než samá negativa.
To bude asi predevsim poznamka k mym prispevkum. I kdyz to tak mozna nevypada, snazim se pomoci. Tvoje predstava mi ale prijde dost utopicka. Stale tu hledam odpoved na to, proc nechcete se sdruzenim zacit na necem mensim a hlavne realnejsim? (specializovany zajmovy krouzek pod patronatem nektere vhodne skoly co ma treba zanedbane prostory dvora, hriste, pripadne poskytla by jednu, dve mistnosti k levnemu pripadne i symbolickemu pronajmu).Vyskouseli byste si co dovoluje legislativa, jak prostupne jsou granty, jaky je vlastne zajem cilove skupiny (tj. deti a jejich rodicu). Jak jsem psala, granty na "volnocasove aktivity mladeze" jsou pomerne snadno ziskatelne, aby clovek mohl zazadat, musi mit jasno v projektu, rozpoctu a podobne. Bez toho vam nikdo neda ani korunu (mate rozhodne co dohanet).

Co se týče evropské fauny,tak ohledně chráněných druhů bych se bavil až v pozdější fázi ZOO. Z počátku klasické zástupce české fauny a detailními popisky a informacemi.
vazne se mi ta vize libi, ale i na toho vrabce potrebujes od uradu povoleni, byt by to byl treba jen hendikep z nejakeho zachraneho centra. A navic - abys dostal povoleni, musis mit hotove vhodne prostory. Je to docela kolotoc.
A úroveň ZOO by zpočátku byla nižší,ovšem útulnější. Spíše by sloužila jako místo pro vyžití a zábavu dětí, oddych rodičů...A přesně takové městu chybí.
to je pekna vize, ale aby fungovala, je potreba lidem neco nabidnout (jsme zase u penez a legislativy)a hlavne jim to nabidnout v dostupnem prostoru,tj.nekde v centru. Maloktery rodic si pujde oddychnout na druhy konec mesta. Lidi jsou proste liny a nektere veci jim je potreba naservirovat pod nos. Tim se ovsem dostavame daleko od argumentu, ktery byl uvaden jako pozitivum pro mesto - a to - navstevy z jinych mest...
Nejdriv se musite rozhodnout co presne chcete (tady mam pocit, ze je jeden z hlavnich problemu cele akce), zjistit jestli je to realne, dle toho svoje vize upravit, sehnat penize a dat se do dila. Mit neurcity sen, trvat na nem a myslet si, ze z nej budou vsichni nadseni a vysypou pred vas kopu penez proste nelze (tedy - lze, ale nemuzete pocitat s uspechem). To, ze vam radim zacit nejdrive s necim mensim vas usetri obrovskeho zklamani. Male realisticke sny se uskutecnuji snaze a pokud se opravdu osvedcite, otevrete si tim cestu k pripadnemu rozsireni.
Tesim se na reakci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny