Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplatí sa zimovať rok starú korytnačku zelenkastú?

Chovateľ mi poradil, že mám zimovať Testudo Hermanni, až keď má 3 roky. Vraj pri zimovaním jednoročnej korytnačky hrozí prirodzená selekcia a môže uhynúť pri prehmatoch začínajúceho chovateľa. Na druhej strane pri nezimovaní tejto korytnačky je vraj jej doba života okolo 10 rokov, pri zimovaní okolo 70-80 rokov.
Ďakujem za príspevky!

Předmět Autor Datum
To, že nezimované želvy žijí jen deset let je nepřesné (leda že zařvou na nějakou nepříjemnost jako…
Nerous 17.06.2009 10:53
Nerous
Ďakujem za radu, len som sa spýtal, nemal by som odvahu ju zimovať. Určite nie tento rok. Lenže v zi…
marcel.mikulec 17.06.2009 11:01
marcel.mikulec
"Přirozená" selekce hrozí po celý život želvy, to že jí jsou tři roky ji této zátěže jako každého ji… poslední
KHor 17.06.2009 11:04
KHor

To, že nezimované želvy žijí jen deset let je nepřesné (leda že zařvou na nějakou nepříjemnost jako infarkt nebo vejce). Zimované každopádně vydrží o dost dýl, to je jasné, ale malou želvu jedno dvě nezimování nijak nezkrátí na délce života:-) Já bych první rok rozhodně nezimovala, znám případy, kdy želva skutečně nepřežije, neriskovala bych to a jestli vám to navíc poradil i chovatel, od něhož želvu máte, tak bych se jeho radou řídila, asi ví, o čem mluví.

"Přirozená" selekce hrozí po celý život želvy, to že jí jsou tři roky ji této zátěže jako každého jiného živého tvora rozhodně nezbaví. Spíš se přikláním k přehmatům nezkušených chovatelů. Délka života zimovaných a nezimovaných želv je závislá na tolika faktorech, že bych si tedy netroufl zmínit tak přesná data.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru