Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "unavená" želva čtyřprstá

Děkuji za odpověď, mám ho dva roky, ale celkové stáří je zhruba šest let. Momentálně má terarium 50x50cm, usilujeme o koupi nového, většího, pokud to ale počasí dovolí a my jsme doma, necháváme ho běhat venku po trávě, při špatném počasí ho necháváme lézt doma po koberci při uzavřeném okně, aby nebyl průvan. Dostává směs pampelišek, jetele, čínského zelí, občas lupen ředkviček, kedlubnu, zelí, květáku,.. Ovoce dávám tak jednou týdně-plátek jablka, hrušky, broskve, zkrátka co je zrovna po ruce. Ten banán jsem zmiňovala proto, že ten skutečně nikdy neodmítl... Někdy dá přednost pampelišce před něčím jiným, ale jakmile ucítí banán, jde po něm.. Tedy až do včerejška... Jinak granule dávám taky zhruba jednou týdně, ale spíše nepravidelně. JInak má v terarku stále kousek sépiovky. Dlouho jsem ale nekapala vitamin D3, může to mít vliv? Myslela jsem, že když je teď často venku, nebude umělého dodávání potřeba..
Koupeme tak často i z důvodu, že tak můžeme sledovat četnost vyprazdňování a hlavně se tak z něho odstraní vlhký substrát, který má na sobě občas nabalený.
Že by mohl mí málo bílkovin jsem usoudila z některých fotek, kde jsem viděla jak jsou některé želvičky pěkně macaté, mě se zdá, že na kostech ten náš žělvák tolik masa nemá..
Fotku sem vložím, ale nebudu mít možnost dříve než o víkendu.
Ještě dodám, že jsem našeho želváka ještě nezimovala, přes zimu svítíme zdrojem UVA a UVB a koutek vyhríváme normální žárovkou, poslední měsíc u nás svítí už jen normální žárovka.
Žížalu jsem zkoušela podstrkovat, ale koukal na ní bez zájmu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny