Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka japonská

ahoj, tvůj dotaz zní opravdu zajimavě "vycvičit", pokud chceš něco cvičit kup si psa, ale určo si to myslel jinak ASPOŇ DOUFÁM. Tenurky jsou dost divoké a i v celkem dost aktivní v terku, není to prostě had který leží jako placka. Nebudu tady rozepisovat zda je ok brát hada a mít ho jako "hračku" už proběhlo dost příspěvků. Hada nejde ochočit to asi už ses dočetl, jde jen naučit navyknout zvyknout, každý tomu říkáme nějak, na manipulaci (had ví, že mu neublížíš a on tě nechce sežrat, tak jste oba "v pohodě"). Aby si tenurka zvykla, či jiné tera zvíře potřebuje čas a ty TRPĚLIVOST. Když jsem dříve se snažil udělat z mých hadů "krotké" stálo mě to mnoho kousanců a hada stresu. Pro oba nepříjemné. Někdy výsledek byl ok, ale není to pravidlem prostě to nemusí vyjít není to hračka kterou zapneš či vypneš. 1, snaž se ho brát často ven z terka, mi se osvědčilo hada pokud možno bez většiho stresu vytáhnout, nevím jak je na tom ten tvůj pokud jako "kulomet" vem si hák a hákem ho vytáhni z tera a pouštěj si ho po rukách, platí jedno pravidlo, pokud hadovy dáš volnost a jseš jako "průlezka" ze které chce samozdřejmě pryč a ty mu nezabráníš vyloženě v pohybu (chytneš nepustíš dál) většinou nekousne, moje zkušenost i s hady z přírody postupně to dělej a můžeš dojít k výsledku nebude tě kousat.
2,další oříšek je kousání v terku, had se v terku cítí ohrožen, protože nemá kam utéct a proto vystřelí (hlavně nedělej, že tam strčíš ruku a hodinu se budeš rozhodovat jestli ho vemeš či ne to si vem ten hák nebo se na to radši vykašli)časem si třeba i zvykne, že ho bez problému vytáhneš z terka na to fígl, jak to udělat než to, že ho prostě budeš brát přímo s terka neznám. Zkušenější třeba poradí.
3, na závěr: přeju hodně štěstí a hlavně TRPĚLIVOSTI v chovu tvé tenurky. Ať budeš dělat cokoliv pamatuj, že tenurka se jenom brání a neudělej nic aby měla důvod se bránít.
4, pro všechny: omlouvám se za chyby je přece pul druhé ráno :-D
naja91

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny