Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zase rýma u Geochelone elegans

Minule se to již v dlouhém vláknu nechytlo, tak to zkusím samostatně:
Mluvilo se tady o možném léčení rýmy u želv, především u elegansek o přípravku z rostliny Azadirachta indica. Našel jsem si že to je v Indii velmi rozšířený strom Neem, který má léčivé vlastnosti. Máte s tím někdo zkušenosti? Kde by se dal sehnat takový přípravek, případně strom Neem? :-)
Byl jsem se svým 7 letým samcem u veterináře a píchnul mu na rýmu na dvakrát Ceftidazim a nyní je to lepší. Nicméně raději bych přírodní léčbu, než ATB.
Podělte se prosím o své zkušenosti.
Díky Amos
Změna předmětu, původně: zase rýma u Geochelone Elegans (carlos)

Předmět Autor Datum
Především by "rýmu" neměl vůbec dostat, to není normální. Co teplota vody - cca 28stupňu? Měla by mí…
Standa2 02.07.2009 16:07
Standa2
Stando, tady se jedná o suchozemskou želvu. Bohužel to je věčná éra elegansek. Kdo nezažil u elegans…
mmannana 02.07.2009 16:16
mmannana
A co treba tohle? Milbiol - sprej proti roztočům Jak účinkuje? Milbiol obsahuje účinnou přírodní lá…
Sylvie 02.07.2009 19:57
Sylvie
Nebo třeba "Brýs van tač", želva bude sice mít rýmu pořád, ale bude ti skvěle vonět záchod. Sylvi- z…
carlos 03.07.2009 08:11
carlos
Pro Standu - není eleganska jako eleganska, u téhle se jedná o želvu suchozemskou, takže řešit teplo…
nikolas 03.07.2009 10:22
nikolas
:-)))) a ty si asi myslis, ze ta ryma je z nastydnuti, vid??? :-))))
Sylvie 03.07.2009 13:22
Sylvie
Něco takového (pod jiným obchodním názvem) pro Geochelone elegans doporučuje H.J. Bidmon. Hádám, že…
Petr60zelv 03.07.2009 14:55
Petr60zelv
Sorry, příště si přečtu dotaz pořádně :-)
Standa2 03.07.2009 19:01
Standa2
Nazdar korytnačáci. Mne sa teray objavil sopel u Geochelone Pardális a tiež neviem čo s tým. Poradte… poslední
jarovalentin 06.07.2009 17:39
jarovalentin

Především by "rýmu" neměl vůbec dostat, to není normální. Co teplota vody - cca 28stupňu? Měla by mít odpočinkovou mělčinu a souš, nad kterou je výhrěvná žárovka - pod ní by lokálně teloměr měl ukázat cca 40 stupňů, želva musí mít možnost se na souši vyhřát!

Stando, tady se jedná o suchozemskou želvu. Bohužel to je věčná éra elegansek. Kdo nezažil u elegansky opakovanou rýmu, závidim mu. Já musela tenkrát šáhnout po kapkách gentamicinu, ale taky bych se ráda dozvěděla víc o té léčbě na kterou se ptáš. Sice už je dlouho klid, ale pro příště...

A co treba tohle?

Milbiol - sprej proti roztočům
Jak účinkuje?
Milbiol obsahuje účinnou přírodní látku, která se získává ze semen stromu jménem Azadirachta indická. Olej ze semen tohoto stromu je vysoce účinný při boji proti roztočům a na rozdíl od ostatních chemických přípravků je účinná látka lidskému zdraví neškodná. Milbiol má dlouhodobý účinek a nezanechává skvrny. Milbiol - efektivní ochrana před roztoči v domácnosti.

Myslim, ze by to mohlo pomoci :-)

Vyrabi to firma SANDOZ. Sprej je volne prodejny v lekarnach.

Pro Standu - není eleganska jako eleganska, u téhle se jedná o želvu suchozemskou, takže řešit teplotu vody je poměrně mimo mísu. A k zázračným přípravkům různých firem - co je vydáváno za neškodné pro člověka, může mít zcela fatální následky pro plazy, u přípravků proti roztočům bych byl maximálně ostražitý. Já musím zaklepat na dřevo, že co dávám elegansky na léto ven, a na zimu
na hobliny, tak rýmu neřeším.

Něco takového (pod jiným obchodním názvem) pro Geochelone elegans doporučuje H.J. Bidmon. Hádám, že člověk, který opakovaně množí G. elegans nebo Asterochelys radiata nebude úplně mimo mísu. Nejsem si jistý dávkováním a tím, zda by nebylo rozumnější vrátit želvy do nádrže až třeba druhý den po vystříkání takovým sprejem. Bidmon v jednom článku tvrdí (citace je někde tady v diskuzi, nemám čas ani náladu to hledat), že ČÁST případů zánětů horních cest dýchacích u Geochelone elegans je reakce na roztoče, tvrdil, že se to pzná tak, že venku ve výběhu se to samo vyléčí a vrátí se to vzápětí po vpuštění do terária.
Petr

Nazdar korytnačáci. Mne sa teray objavil sopel u Geochelone Pardális a tiež neviem čo s tým. Poradte.Včera som vymenil podstielku a uvidím. Môže to byť aj nejaký prievan z vonkajšieho výbehu? odoznie to samo alebo treba proti tomu bojovať? Môže to nejako vážne poškodiť zdravotný stav mojich korytnačiek?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru