Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá - snůška

Dobrý den,
samička snesla 19 vajíček,na pohled vypadají hezky bíle,akorát jsou strašně měkká a promáčklá ?mám je v inkubátoru (vermikulit) teplota 28-29 °C.Narovnají se časem ?
jak je vůbec možné že vajíčka můžou být neoplodněné ? díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
Promáčklá budou nejspíš proto, že vyschla buď v teráriu před sebráním nebo je vermikulit příliš such…
pepepe 09.07.2009 07:27
pepepe
nene,vajíčka nakladla večer nebo brzo ráno,ihned sem to na ni poznal a vajíčka vyhrabal .. jak píšu,…
dnb 09.07.2009 11:15
dnb
jak uz jsem psal na Lizardovi - dle mne neoplodnene, plana snuska - meli jsme letos nekdy v unoru u…
lucifer 09.07.2009 11:21
lucifer
tak vajíčka se narovnala a jsou mnohem tvrdší ! Jedno nebo dvě vejce jsou takové pochybné (žlutá skv… poslední
dnb 11.07.2009 14:28
dnb

Promáčklá budou nejspíš proto, že vyschla buď v teráriu před sebráním nebo je vermikulit příliš suchý. (Nepíšeš, jestli byla taková už před vložením do inkubátoru.) Pokud vyschnutí nepřekročí jistou mez (řekněme cca 20% objemu), muže se to běhěm pár dnů srovnat. Pokud se vyschnou příliš, zárodek uhyne. Neoplozená samozřejmě být můžou. (Slepice ti taky snáší vejce i bez kohouta:-)) Pokud jsou neoplozená jen některá, časem se budou lišit velikostí i barvou. Zdravé vejce maličko "roste", nabírá během vývoje vodu.

nene,vajíčka nakladla večer nebo brzo ráno,ihned sem to na ni poznal a vajíčka vyhrabal .. jak píšu,vajíčka ještě před vložením do inkubátoru byla dost měkká a manipulace snimi byla dost obtížná,nedalo se vzít aniž bych na vajíčku neudělal sebemenší promáčklinu.v inkubátoru mají ideální podmínky,vermikulit je dostatečně vlhký/mokrý ale vajíčka vypadají stejně ... přikládám foto

jak uz jsem psal na Lizardovi - dle mne neoplodnene, plana snuska - meli jsme letos nekdy v unoru u jedne samice takovouhle. Ted nedavno po pareni se samcem i "zdravou" a vejce byly normalni - drzely tvar. Pokud jsou oplodnene a vyvijeji se, tak i mirne "rostou" - zvetsuji se a jsou "pevne".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru