Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmije ve vodě?

vy všichni tu máte hady rádi a nijak vám nevadí
Jde o to, že já toho hada beru vpodstatě jako něco celkem nepříjemného
jasný, tohle chápu. Jsou to ale jakési vžité konvence vtloukané do hlav už biblí, po generace přenášené s rodičů na děti, že had je téměř ztělesněním zla, přinejmenším pak slizkým hnusným tvorem. Každopádně chápu, co cítíte.

No, teď si představte, že se vám usídlí na zahradě, škodí...Budete se zkoušet se s ním naučit žít, nebo se ho radši zbavíte(tím nemyslím zabití, ale prostě odnos apod.)?
Pokud mi tu nějaké zvíře škodí, tak záleží taky jak moc škodí,abych nějak zakročil. Třeba vlaštovky mi škodí v dílně + garáži. Mám od nich vše "zbombardované". Ale hnízdily tu ještě přede mnou a každým rokem zde vyváděly mladé z hnízd, tak jim taky každé jaro udělám otvor ve dveřích pro vlétnutí. Mezi stropem toalety a střechou každoročně mívám odchov kuny, i když mě v noci budí její fighty s hlodavci, případně škrábání na prkna při stavění "hnízda" apod. Srnky mi letos v zimě zbořily plot, když měly už takový hlad, že se jaly okupovat můj sad jabloní, kde jsem na podzim nepohrabal spadlá jablka. Letos holt zadní část zahrady zůstane otevřená, aby se případně přišly opět nažrat. A to bych mohl asi pokračovat. Škodí mi ty zvířata víc,než užovka slovící nějakou rybku? Já myslím že ano a stejně jim přizpůsobím podmínky. Byli tu dřív, než já a tak si nepřisuzuji právo je nějak vyhánět. Zvířata holt neznají vlastnická práva. No ale to byla jen odpověď na Vaší otázku, jak je tady u mě. :-) Samozřejmě chápu, že když není zbytí, tak se užovka musí přenést. Ale to jsem se doplkal až k půlnoci a tak se tedy pro dnešek rozloučím a popřeji dobrou noc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny