Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Phelsuma mad. grandis nechce žrát

Zdravím všechny teraristy, chtěla bych Vás poprosit o radu nebo nějakou zkušenost s tímto problémem. Poslední 2 měsíce mi samec Phelsumy mad. grandis odmítá brát potravu, vypadá jako by neměl vůbec chuť k jídlu. Pořád je hubenější a hubenější. Ze začátku si vzal aspoň nějakého cvrčka, ale teď vůbec nic. Dávám mu cvrčky, malé formy švábů, moučné červy, mouchy, motýly, přesnídávky ale vůbec o to nejeví zájem :.( Chovám ho se samicí, ta žádné problémy nemá (spíše naopak, snaží se ulovit vše co se pohne). Je rok a půl starý, chovám ho v teráriu 60x50x100 (dxšxv). Teplota přes den 28°C v noci 24°C, vlhkost 50% v noci kolem 70%. Nemůžou to být třeba nějací paraziti, které v sobě může mít? Děkuji za včechny odpovědi

Předmět Autor Datum
Nazdárek já měl to samé taky mně nežrala asi 4 měsíce a pak začala žrát sama od sebe nevím taky jsem…
Franna 17.07.2009 19:05
Franna
Ahoj, dávám mu (dokud jedl) hmyz obalený ve vitaminovém prášku Reptivite od ZooMedu. AD3 nedávám, al…
Danča 17.07.2009 22:09
Danča
s tím UVB je to pravda že je v žárovkách ale ono pokud se felsuma nedostane dost blízko zářivce tak…
Franna 18.07.2009 01:29
Franna
Mám v teráriu kompaktní žárovku s podílem UVB (Reptisun od ZooMedu 10.0 UVB) Dobrý den, jak dlouho…
MadMike 18.07.2009 06:46
MadMike
Dobrý den, mám ji od letošního únoru. Dostane se k ní na vzdálenost 10-15cm, občas i blíže ale větši…
Danča 18.07.2009 10:10
Danča
To jo ale ničeho se bát nemusíš když dáš jendou za měsc kapku do hrníčku od kafe ráno jim narosíš a…
Franna 18.07.2009 15:22
Franna
Ti moji kapky ze stěn nepijí, když jim rosím terárko, jsou naučení na pití z misky s vodou (asi jsou…
Danča 19.07.2009 10:16
Danča
Ahoj, AD3 combinal lze koupit v lékárně za pár korun (nevím jestli není na předpis, já ji beru od ve…
Mantis 19.07.2009 10:53
Mantis
Dneska půjdu do lékárny a poptám se, jestli mají combinal AD3. Kapky nijak neředíš a dáváš jim je př…
Danča 19.07.2009 11:13
Danča
Určitě je nařeď, pokud teda nemáě 10 kg felsumy;-). Dávám cca 1 ml do půl litru vody, 2 dny před tím…
krokodýl 19.07.2009 19:51
krokodýl
Dneska jsem byla v lékárně, objednali mi je (Combinal AD3) a zítra si pro ně jdu. Zkusím teda tak na…
Danča 19.07.2009 20:54
Danča
Možná samec nejí proto, že se nemůže vyrovnat s tím, že je otec Tak na to zapomeň :!:
cejna 20.07.2009 01:10
cejna
Já jsem to myslela samozřejmě ze srandy :-) Omlouvám se, pokud jsi to bral vážně :-[
Danča 20.07.2009 08:41
Danča
Sranda musí bejt :-D
cejna 20.07.2009 08:45
cejna
To každopádně :-) Koukala jsem se k tobě do profilu, máš tam napsané, že chováš grandisky, můžu se t…
Danča 20.07.2009 08:56
Danča
Krmím je mikrocvrčkama,malý dubie můžeš zkusit, když je budou žrát je to OK.Žerou většinou druhý den…
cejna 20.07.2009 09:03
cejna
Zkusím koupit nejmenší cvrčky co budou mít ve zverimexu, občas se k nim připletou i mikrocvrčci, tak…
Danča 20.07.2009 09:09
Danča
Dalsi moznost je nachytat hmyzaky venku - ty jim jedou dobre, vlastni zkusenost. VH
VH 20.07.2009 09:13
VH
http://ifauna.cz/rubriky/inzerce/search.php?q=octo milky&page=1&r=3 v Moravskoslezském kraji tel.605…
Danielh 20.07.2009 09:25
Danielh
Pro vylíhlé grandisky žádné mikrocvrčky nepotřebuješ,jsou bez problémů schopné sežrat0,5 cm velké cv…
Martin1 20.07.2009 09:31
Martin1
Teď jsem přišla z Centra ze zverimexu, měla jsem štěstí, zrovna jsem přišla, když dostali nové cvrčk…
Danča 20.07.2009 10:29
Danča
Ahoj, dneska mi samec konečně začal žrát, chytl si 3 mouchy a dal si meruňkovou přesnídávku s medem,…
Danča 18.08.2009 21:19
Danča
nebudu zakládat nové vlákno a tak se jen zeptám na doporučenou cenu tohoto přípravku a jestli se má… poslední
mr.gecko 24.08.2009 20:50
mr.gecko

Nazdárek já měl to samé taky mně nežrala asi 4 měsíce a pak začala žrát sama od sebe nevím taky jsem se bál a chovatel od kterého jsem jí měl tak říkal že se mu to taky stalo ale nedokáže říct proč nevím ale pak začala žrát normálně neboj se ona začna žrát jsou to malé mršky :-) dáváš AD3? Jak často? obaluješ potravu v něčem?

Ahoj, dávám mu (dokud jedl) hmyz obalený ve vitaminovém prášku Reptivite od ZooMedu. AD3 nedávám, ale už jsem o tom uvažovala, když mi přestal jíst, do teď nikdy žádné problémy neměl. Zkusila jsem ho poslední týden dávat každý den na slunko, jestli mu to neprospěje, samici očividně slunko dělalo dobře, ale on byl pořád bez chuti k jídlu. Mám v teráriu kompaktní žárovku s podílem UVB (Reptisun od ZooMedu 10.0 UVB), dočetla jsem se, že to nahradí podávání AD3, pokud je to tedy pravda. Doufám, že už brzy začne jíst, začínají se mu proznačovat kosti pod kůží... ale jestli se to stává u felzum častěji, tak snad to přežije bez újmy na zdraví. Zkusím mu ještě zítra dát mačkaný banán, jestli si nevezme, jinak už nevím, co bych mu podstrojila. :-|

s tím UVB je to pravda že je v žárovkách ale ono pokud se felsuma nedostane dost blízko zářivce tak z ní nic nemá proto se dává ještě AD3 nikdo nemá vůbec zářivky a mají jenom žárovky (tepelný) a dávají AD3 a mají super odchovy a mají vše v poho. To ne neboj se to on spíš jako by trucuje,až bude chtít tak si vezme to mi věř je to blbý že neřere znám to ale on si vezme až bude chtít.

Dobrý den, mám ji od letošního únoru. Dostane se k ní na vzdálenost 10-15cm, občas i blíže ale většinou je na stěně terária. Takové problémy jsem na nich naštěstí nepozorovala, kromě toho, že samec s jídlem zlobí, tak jsou oba zdraví. Koukala jsem ve zverimexu na kapky AD3, které byste mi doporučili z vlastní zkušenosti? Hodně se píše, že je nebezpečí předávkování při nesprávném podávání, to byl důvod, proč jsem raději koupila kompaktní žárovku s UVB.

Ti moji kapky ze stěn nepijí, když jim rosím terárko, jsou naučení na pití z misky s vodou (asi jsou rozmazlení :-) ), jedině, že bych jim ji dala na chvíli pryč, aby měli žízeň. Není možné jim kapat kapky kapátkem přímo na čumák aby to slízli když se očistí? Dávkování by bylo asi ale jinačí, když by to bylo jen pár kapek...

Ahoj, AD3 combinal lze koupit v lékárně za pár korun (nevím jestli není na předpis, já ji beru od veterinářky),dávám u Phelsum nigristriata a mad. madagaskariensis kapku jednou za dva měsíce s troškou medu,javorového sirupu nebo přesnídávky, protože AD3 má hnusnou chuť (ověřeno mnou :-) )Phelsumy odchovávají bez problémů.U grandisek jsem to řešila stejně, dokud jsem je měla.Pokud jsou samci vidět kosti, bála bych se o něj také.

Dneska půjdu do lékárny a poptám se, jestli mají combinal AD3. Kapky nijak neředíš a dáváš jim je přímo do přesnídávek? Všude na netu píšou, že by se měli naředit vodou, tak teď nevím, abych mu náhodou nějak neublížila. Už mu vystupuje páteř na zádech jak je hubený, takhle nevypadal nikdy :.(

Dneska jsem byla v lékárně, objednali mi je (Combinal AD3) a zítra si pro ně jdu. Zkusím teda tak na 2 dny dát pryč misku s vodou, snad pak bude slízávat vodu ze stěny, žízeň ho doufám donutí :-) Dneska mě aspoň rozveselil první odchov felzumek, vyklubali se mi 2 prcci :)) Jakmile se mi dobije baterka do foťáku, tak dám na poradnu fotky :-) Možná samec nejí proto, že se nemůže vyrovnat s tím, že je otec :puff:

To každopádně :-) Koukala jsem se k tobě do profilu, máš tam napsané, že chováš grandisky, můžu se tě prosím zeptat, čím je rozkrmuješ a za jak dlouho ti začnou jíst po vyklubání? U nás ve zverimexu nemají bohužel mikrocvrčky, tak mám pro ně nachystané nejmenší stádia švábů dubií, můžu jim je dát? Určitě nejsou tak ,,šťavnatí" jako cvrčci kvůli jejich krunýře... Škoda, že je Aqua-Terra u nás v Ostravě až v září, měla bych o mikrocvrčky postarané.

Zkusím koupit nejmenší cvrčky co budou mít ve zverimexu, občas se k nim připletou i mikrocvrčci, tak se je pokusím vybrat. Máš vlastní chov cvrčků, nebo je kupuješ? Kdyby někdo věděl, kde se dají v Ostravě sehnat mikrocvrčci a poradí, tak budu královsky vděčná ;-)

Teď jsem přišla z Centra ze zverimexu, měla jsem štěstí, zrovna jsem přišla, když dostali nové cvrčky a měli mezi nima i 2 krabičky mikrocvrčků. Zkusím nachytat i ty mšice, na zahradě jich je spousta, ať mají pestřejší stravu. Dneska jsou druhý den po vylíhnutí, tak snad si něčeho zobnou. Děkuji za rady :-)

Ahoj, dneska mi samec konečně začal žrát, chytl si 3 mouchy a dal si meruňkovou přesnídávku s medem, konečně ho to trucování přešlo :-) Možná pomohly i kapky AD3, zdál se po nich na pohled zdravější a vitálnější, dělala jsem mu před měsícem po dobu jednoho týdne každý den čerstvý roztok do misky s pitím, do 250ml jednu malou kapku a minulý týden jsem to zopakovala. Snad už nikdy nebude takhle zlobit, musí teď zase nabrat zpět, aby vypadal jako dřív, mám ho na samotce, tak mu nikdo nic nesní :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru