Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s krmenim

Dobrý den, prosím o radu, od dubna chovam krajtu kralovskou a doposud jeste neprojevila zadny zajem o potravu. Proběhlo u ní období svlékání, ale svlecena uz dawno je a uz to jsou 3 mesice co nic nepozrela. Za potravu ji nabizim mys nb krecka, myslim, ze velikost je primerena. Jinak se zda byt v dobrem stavu az na vystouplou pater. Vim, ze by to mohlo byt zmenou prostredi, ale 3 mesice uz je dlouha doba a dostatecnou teplotu ma v terariu take zajistenou. Ve zverimexu, odkud jsme ji koupili, jsme se dozvedeli, ze ji krmili zivymi myšmi. Chtela bych se proto zeptat, co by mohlo byt duvodem, ze nase krajta potravu neprijima a asi za jak dlouhou dobu po svlekani zacinaji byt krajty aktivni co se týče potravy, pripadne jestli mame zkouset jiny typ potravy. Děkuji za odpoved.

Předmět Autor Datum
http://tera.poradna.net/a/view/64346-krajta-kralov ska-python-regius
vojtas 18.07.2009 15:38
vojtas
Zdravím, jak je krajta stará? U mláděte je tato hladovka podivná, může mít dost příčin, např. podmín…
Arutha 18.07.2009 15:40
Arutha
vojtas je rychlík:)) ty jsi zas měl aspoň snahu něco napsat;-)
vojtas 18.07.2009 15:43
vojtas
Ahoj, mám krajtu sice krátce, ale zjistila jsem, že dává přednost samicím (myším). Krajta je samec.
Jana B. 18.07.2009 15:59
Jana B.
jojo to krajty dělaji jsou pěkně vybíravý ;-)
exel 19.07.2009 23:47
exel
Také mi jednou přestala krajta žrát, tak jsem to pořád zkoušela a zkoušela a pořád nic, ale na váze…
leny 20.07.2009 02:30
leny
Dobrý den,mám doma samici krajty,kterou jsem koupila v únoru od jedné nejmenované firmy,za celou dob…
Alena... 21.07.2009 09:51
Alena...
Kotě?:-/
jindra78 21.07.2009 09:58
jindra78
Jo kotě,jednodenní samozřejmě.Když se to narodí a nechcou je, tak to zkrmím,je mi jich líto,ale stej…
Alena... 21.07.2009 10:08
Alena...
No musím říct, že kotata to oprvdu nemají jednoduchý. Asi je humánnější je hodit hadům jako krmení n…
jindra78 21.07.2009 10:19
jindra78
Nad tím člověk nesmí přemýšlet,je to jako s potkanama,morčatama,myškama.To jednodenní kotě nevidí,je…
Alena... 21.07.2009 11:04
Alena...
To jistě, každý tvor by měl být usmrcen s co nejmenším stresem a bolestí. Ale asi bych to nedokázala…
jindra78 21.07.2009 11:12
jindra78
To moje krajtička kterou mám asi 6 týdnů a krmím co týden až 10 dní to má naopak. Pokud se v terku u…
TondaSchumacher 04.08.2009 14:20
TondaSchumacher
Pokud je teplota v poradku, chtelo by to zkontrolovat vnitrni parazity, zvlast pokud krajta nepochaz…
JaBula 04.08.2009 15:49
JaBula
U importu to tak někdy bývá.V nejlepším případě to může být stresem.ALe je důležité navštívit veteri…
weyn 04.08.2009 18:28
weyn
Had je ze zverimexu a není to žádný import z Ghany ale ani CZ odchov ... je to odchov z Francie. Od…
TondaSchumacher 05.08.2009 08:41
TondaSchumacher
Had je ze zverimexu a není to žádný import z Ghany ale ani CZ odchov ... je to odchov z Francie. T…
halapremek 05.08.2009 12:42
halapremek
To jméno si nepamatuju ale kdyby jste mi dali na výběr pár jmen tak si snad vzpomenu... Každopádně d…
TondaSchumacher 05.08.2009 17:10
TondaSchumacher
Díky za důvěru. Opravdoví odborníci tu však jsou jiní. ;-) poslední
halapremek 05.08.2009 17:22
halapremek

Zdravím, jak je krajta stará? U mláděte je tato hladovka podivná, může mít dost příčin, např. podmínky v teráriu, absence úkrytu, paraziti atd. Jinak mě se osvědčilo nabídnout hodně drobnou myšku, skoro skákavku - na menší potravu mi "nežravci" reagovali lépe.
Ad svlek, dobře rozežraná regiuska, jednu takovou samici máme:-), by žrala pořád, ikdyž ej zakalená. jinak hadi nemají problém ihned po svleku lovit.

Závěrem: může to mít hromadu příčin, doporučuji použít vyhledávání vpravo nahoře, stačí zadat krajta královská, či python regius, případně ještě slůvko nežere a máte čtení na dlouhý zimní večery:-) Bezesporu nejčastěji zodpovídané téma na TP, přičemž ve starších vláknech najdete i více informací...

EDIT: vojtas je rychlík:))

Také mi jednou přestala krajta žrát, tak jsem to pořád zkoušela a zkoušela a pořád nic, ale na váze neubývala, tak jsem jsem si říkala, že má třeba to své nežravé období. Ale když už to trvalo skoro dva měsíce, tak mě napadlo (tedy díky radám tady na poradně) podívat se jí do tlamy a hned bylo jasno, měla tam hnis. Byla z toho pěkná stomatitida, chvíli to trvalo, ale díky bohu jsem jí z toho do měsíce dostala a začala znovu bezproblémově žrát. Asi bych se jí na tvém místě zkusila do té tlamky podívat, tím určitě nic nezkazíš. :-)

Dobrý den,mám doma samici krajty,kterou jsem koupila v únoru od jedné nejmenované firmy,za celou dobu mi sežrala jednu myš a to ještě mraženou,bylo to na začátku března.Od té doby mi nechtěla vzít nic, ani živé, ani mražené,zkoušela jsem mšky menší větší,koťě,holátka jak myší,tak potkaní a nic.Dala jsem ji bokem z terária do prázdného boxu jen s potravou a nejeví nejmenší zájem o potravu. Na teraburze mi chovatelé řekli že je to normální,ale mi už se to moc normální nezdá.Svléká se mi bez problémů,do pusy jsem se ji dívala a nemá tam žádný zánět,chová se normálně.Můžete mi prosím poradit? Děkuji moc

No musím říct, že kotata to oprvdu nemají jednoduchý. Asi je humánnější je hodit hadům jako krmení než do žumpy- brr už jen ta představa mě děsí-, a vím od kamarádek na venkově , že tam se kotata likvidují dost nechutnými způsoby jako přeseknutí, nebo topení a a tak, ale ač nejsem co se týče krmení hadů nijak útlocitná a krmila sem i malými morčátky tak , já když sem měla kočky a nechtěla sem kotata tak sem je kastrovala - nedokázala bych ty malý potvůrky usmrtit. To asi tak k mému podivení:-))

Nad tím člověk nesmí přemýšlet,je to jako s potkanama,morčatama,myškama.To jednodenní kotě nevidí,je to podle mě lepší než dát myš nebo potkana, který už je větší a vnímá mnohem víc. Ono bohužel na vesnicích si každý pořídí kočku a s kastrací si už nedělají problémy.Je to koloběh života,v přírodě to není jiné.

To moje krajtička kterou mám asi 6 týdnů a krmím co týden až 10 dní to má naopak. Pokud se v terku ukáže myška tak za minutku je po ní a za chvíli ho má krajta v břichu. Můj problém je ten, že vždy na druhý den najdu v terku vyvrhlou myš. Zatím jsem krmil 5x a první a druhé krmení bylo ok, ale pak 3x po sobě .... tak jak píšu. Jde o mladou asi 55cm velkou krajtu a teplota, vlhkost a jiné by mělo být ok. Už to tu mám pročtené .. fakt dost.

U importu to tak někdy bývá.V nejlepším případě to může být stresem.ALe je důležité navštívit veterináře, kteýé zjistí, jak už psal JaBula z trusu, jestli nemá parazity.V horším případě může jít o nějaký poruchy trávení.Jinak se had chová normálně?Když ho vemete do ruky, tak není takovej malátnej?(třeba že zaklání hlavu)

Had je ze zverimexu a není to žádný import z Ghany ale ani CZ odchov ... je to odchov z Francie. Od nějakého chovatele ze Zlína. Víc nevím. Had malátný není.. vypadá 100% zdravě... možná by to mohlo být i tou teplotou ... velké terárko kde ho chci mít v dospělosti teprve zařizuju a měl by to zatím příliš velké. Nyní ho mám v plastovém 80 l boxu, kde má ukryt, větev, misku s vodou kterou denně měním... podklad mám písek a mulčovačku. Jako topení mám na dně pod pískem topnou folii a žárovku (kterou ale nepoužívám.. zatím).Má tam 2 ukryty - jeden na teplém písku a jeden na mulčovačce pod kůrou.. a zdržuje se na tom písku v teple. Ta folie to dost vyhřeje tak můj laický názor je že to je teplotou... v květináči kde tráví 90% času má ve dne kolem 30 stupňů a v noci 23-26. Do ruk ji moc neberu ... ale i ten stres je možný. Jinak dík za rady všem Tonda;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru