Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s krmenim

Dobrý den, prosím o radu, od dubna chovam krajtu kralovskou a doposud jeste neprojevila zadny zajem o potravu. Proběhlo u ní období svlékání, ale svlecena uz dawno je a uz to jsou 3 mesice co nic nepozrela. Za potravu ji nabizim mys nb krecka, myslim, ze velikost je primerena. Jinak se zda byt v dobrem stavu az na vystouplou pater. Vim, ze by to mohlo byt zmenou prostredi, ale 3 mesice uz je dlouha doba a dostatecnou teplotu ma v terariu take zajistenou. Ve zverimexu, odkud jsme ji koupili, jsme se dozvedeli, ze ji krmili zivymi myšmi. Chtela bych se proto zeptat, co by mohlo byt duvodem, ze nase krajta potravu neprijima a asi za jak dlouhou dobu po svlekani zacinaji byt krajty aktivni co se týče potravy, pripadne jestli mame zkouset jiny typ potravy. Děkuji za odpoved.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U importu to tak někdy bývá.V nejlepším případě to může být stresem.ALe je důležité navštívit veteri…
weyn 04.08.2009 18:28
weyn
Had je ze zverimexu a není to žádný import z Ghany ale ani CZ odchov ... je to odchov z Francie. Od…
TondaSchumacher 05.08.2009 08:41
TondaSchumacher
Had je ze zverimexu a není to žádný import z Ghany ale ani CZ odchov ... je to odchov z Francie. T…
halapremek 05.08.2009 12:42
halapremek
To jméno si nepamatuju ale kdyby jste mi dali na výběr pár jmen tak si snad vzpomenu... Každopádně d…
TondaSchumacher 05.08.2009 17:10
TondaSchumacher
Díky za důvěru. Opravdoví odborníci tu však jsou jiní. ;-) poslední
halapremek 05.08.2009 17:22
halapremek

U importu to tak někdy bývá.V nejlepším případě to může být stresem.ALe je důležité navštívit veterináře, kteýé zjistí, jak už psal JaBula z trusu, jestli nemá parazity.V horším případě může jít o nějaký poruchy trávení.Jinak se had chová normálně?Když ho vemete do ruky, tak není takovej malátnej?(třeba že zaklání hlavu)

Had je ze zverimexu a není to žádný import z Ghany ale ani CZ odchov ... je to odchov z Francie. Od nějakého chovatele ze Zlína. Víc nevím. Had malátný není.. vypadá 100% zdravě... možná by to mohlo být i tou teplotou ... velké terárko kde ho chci mít v dospělosti teprve zařizuju a měl by to zatím příliš velké. Nyní ho mám v plastovém 80 l boxu, kde má ukryt, větev, misku s vodou kterou denně měním... podklad mám písek a mulčovačku. Jako topení mám na dně pod pískem topnou folii a žárovku (kterou ale nepoužívám.. zatím).Má tam 2 ukryty - jeden na teplém písku a jeden na mulčovačce pod kůrou.. a zdržuje se na tom písku v teple. Ta folie to dost vyhřeje tak můj laický názor je že to je teplotou... v květináči kde tráví 90% času má ve dne kolem 30 stupňů a v noci 23-26. Do ruk ji moc neberu ... ale i ten stres je možný. Jinak dík za rady všem Tonda;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru