Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Psammophis schokari

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na chov toho to hada.chtěl bych si ho pořídit a na netu o něm nic není,tak jestli máte někdo snima zkušenosti tak sem snima;-)Děkuji:-)

Předmět Autor Datum
Zdravím, mám s nima krátkou zkušenost. Co přesně by tě zajímalo? [http://i53.photobucket.com/albums…
LeTOsnaKe 25.07.2009 11:41
LeTOsnaKe
Dobrý den,super :-) no tak třeba jak velké terárium,jaké teploty , potrava , a kde by se dali sehnat…
vosisak 25.07.2009 17:05
vosisak
tak třeba jak velké terárium,jaké teploty , potrava , a kde by se dali sehnat, a ani jsem nenašej ja…
krokodýl 25.07.2009 17:35
krokodýl
jak piše krokodyl občas je vozí ale proto že jsou z pouští tak maj celkem specifické názory na chov…
1kraken 25.07.2009 23:18
1kraken
Co se týká potravy, tak má zkušenost je taková, že jeden ze 3 jedinců bral bez problémů živá a mrtvá…
LeTOsnaKe 25.07.2009 23:33
LeTOsnaKe
Dobře,tak děkuji moc jsem rád že jsem se nakonec zeptal jinak bych udělal chybu.Děkuji poslední
vosisak 26.07.2009 14:47
vosisak

Dobrý den,super :-) no tak třeba jak velké terárium,jaké teploty , potrava , a kde by se dali sehnat, a ani jsem nenašej jak jsou velcí takžei toto a ještě jestli je jejich jed nějak nebezpečný nebo ne.vzhledem k tomu že mi je teprve 13.Děkuji :-)

tak třeba jak velké terárium,jaké teploty , potrava , a kde by se dali sehnat, a ani jsem nenašej jak jsou velcí takžei toto a ještě jestli je jejich jed nějak nebezpečný nebo ne

1. terárium - jedná se o velmi aktivního a pohyblivého hada a tak i když se jedná o poměrně subtilní druh, je třeba mít teráriu spíše středně velké až větší - řekněme min. 60-70x40-50x50-60 (dxšxv) cm. Vyhovuje jim spleť větviček nebo keřík, ve kterém se rády přes den ukrývají a číhají na kořist.
2. teploty - vzhledem ke způsobu života mu nevadí přes den vyšší teploty až okolo 30 st. lokálně i více než 35 st., samozřejmě kvalitní větrání by mělo v nižších partiích dopřát i komfort nižších teplot (okolo 25), v noci je vhodný větší pokles i dost pod 20 st. (15-20), ale spokojí se i z pokojovou teplotou. V zimě je to ještě trochu komplikovanější, ale to bychom pořešili později.
3. potrava - bohužel především mladí jedinci jsou takřka 100% ještěrkožraví, dospělci mohou přijímat i menší hlodavce, ale ještěrka je pro ně vždy na prvním místě.
4. sehnat se moc nedají, občas je mají importéři z Egyptských zásilek, občas se objeví nějaký jedinec přivezený "načerno" z výprav do sev. Afriky nebo stř. Asie.
5. velikost - konkrétně u P. schokari okolo 1,5 m, ale jsou velmi štíhlé.
6. Jed není nebezpečný, nebyly zaznamenány žádné větší zdravotní komplikace po jejich kousnutí, ale podcenit se nedá žádný jed (stačí i blbá vosa a alergická reakce). Při běžném kousnutí ale většinou ani nedochází k zasažení zadními jedovými zuby.

jak piše krokodyl občas je vozí ale proto že jsou z pouští tak maj celkem specifické názory na chov a nevím že by je někdo delší dobu udržel -a to někteří byli propašovaní přímo z odchytu takže minimum problémú při transportu -potrava jen ještěrky nic jinýho a postupně odcházeli -sice pěkní hádci ale na chov nicka mocka

Co se týká potravy, tak má zkušenost je taková, že jeden ze 3 jedinců bral bez problémů živá a mrtvá holata a dokonce i mrtvé dospělé myši. Byla to samice a byla ze všech třech největší. Bohužel jsem pak brzy po jejich nákupu odjel na dovolenou a během té doby postupně všichni padli...Byli plní vnějších a možná i vnitřních parazitů, čehož jsem si ale všiml bohužel až pozdě. Myslím si, že po správné aklimatizaci by to nemuseli být zas tak nároční chovanci, za předpokladu prostornějšího terária s vhodnými podmínkami...Každopádně jsou to nádherní a strašně zajímaví hadi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru