Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zmrazena trava?

Dobrý deň,
s pomaly, pomaly sa blížiacou zimou ma napadla jedna otázka. V zime je vždy problémom, čo dávať korytnačkám žrať, keď von nie je tráva. A tak ma napadlo, že by som si dala trávu zmraziť a potom ňou kŕmila. Čo myslíte? Môže im to uškodiť?
Ďakujem za všetky názory a odpovede.

Předmět Autor Datum
a v zime podla teba nie je trava????
AAA 23.07.2009 13:01
AAA
Dobre, musím sa rýchlo opraviť. Pod pojmom "tráva" som myslela púpavy, skorocel, ďatelinu a iné, pod…
Jana R. 23.07.2009 16:37
Jana R.
A není lépe v zimě želvu zimovat, pokud tedy jde o druh zimující? Jinak želvy nežerou jen trávu, ted…
krokodýl 23.07.2009 16:38
krokodýl
rozmražená tráva bude nejspíš docela blemcavej humus Tak přesně takto zkončili veškeré moje pokusy…
MadMike 23.07.2009 19:19
MadMike
Tak přesně takto zkončili uf :-[:-[ já jsem prase - samozřejmě "skončily" poslední
MadMike 24.07.2009 09:23
MadMike

A není lépe v zimě želvu zimovat, pokud tedy jde o druh zimující? Jinak želvy nežerou jen trávu, teda tu žerou většinou málo, spíš lupeny bylin, ale v zimě lze použít i některé druhy zeleniny a u některých druhů (C. sulcata, A. radiata, G. pardalis...), lze s úspěchem přejít v zimě převážně na seno.
K tématu asi tak, rozmražená tráva bude nejspíš docela blemcavej humus a navíc by to chtělo na celou zimu asi celý plný mrazák... To už bych viděl schůdněji (a hlavně by to bylo zdravější a chutnější) pro jednu nebo dvě želvu nasázet do několika truhlíků pampelišky a spol. a postupně truhlíky obměňovat (ožrané mezitím dorostou).

rozmražená tráva bude nejspíš docela blemcavej humus

Tak přesně takto zkončili veškeré moje pokusy mrazit zelený - spíš teda pampelišky. Známý má dobré zkušenosti z mrazením fazolových a snad hrachových listů, musí se to prý naskládat hodně na sebe, aby tam bylo co nejmíň vzduchu.
Jinak jsem četl článek od nějakýho veta z UK o tom, že v přemrzlých listech se nadměrně tvoří phytotoxiny, ale bohužel se autor nezmínil jaký přesně (některý jsou pěknej prevít, ale je jich strašná fůra).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru