Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snášenlivost želv

Tak tomu říkám luxus, ale zase jich tam je hodně - já zkoušela 2 samice a jednoho samce v akvárku s plochou dana 110 x 60 a x 30(výška vodního sloupce) a malou pevninou a první měsíc OK, samec byl vzorný, pak jsem byla dva dny pryč a malá samička byla trochu zřízená a za týden ji samec málem oddělal - takže musel do arestu, tedkonc jak ho dám s tou menší samičkou okamžitě jde po ní - jedno kolik mají vody - a když ho dám s velkou samicí, tak to zase pokouše ona jeho:-( Skoro si myslím, že ten můj samec by zvládl udělat dusno i v tom vašem rybníku. A to s tou malou samičkou byl od mala, od mala byl také ještě s velkou, která bohužel už není, a tu kousal taky - jinak je ale hodný a na lidi neútočí.

Velká trachemis samice mi zase v rybníčku o 280 l oždibovala malé 12cm graptemys samečky (přitom předtím sežrala půlku pstruha bez vnitřností, zato i s ocasem, takže hlad mít nemohla), tak jsem samečky musela dát pryč, i když jinak se jim v bazénku líbilo - ted je v bazénku jedna větší graptemys, malá a velká samice trachemis a párek nelsonek, ale jsou tam krátce - a ten nelsoní samec už začíná pěkně zlobit:( A já přemýšlím, kam na balkoně s druhým rybníčkem pro zbylé želvy...

Myši dáváte celé? Já zatím zkoušela jen holata - dám jedné velké želvě tak tři, nevím, zda jich může najednou sežrat víc. Oni mi žerou všechno - trachemisky se perou i o jahody:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny