Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Zastřelení psa

Dobrý den.Vím,že to sem asi nepatří,ale včera se před naší bytovkou stal takový incident.Pes doslova vyjel po svém pánovi,protože ten ho každý den mlátil.Jednou jsem viděl jak psa mlátí smetákem po hlavě a pes bezbraně kňučí.Nikdo nezasáhne.Já si to netroufnu protože i když vím,že mu je 25 let tak by mě dokázal surově zbít....Včera šel venčit svého psa a opět ho začal bít,tentokrát si to pes nenechal líbit a začal ho trhat.Poté se k incidentu připletl náhodně policista,který bydlí opodál a byl nucen psa zastřelit.Chtěl bych se zeptat co si o tom myslíte....promiňte,že to sem vkládám a doufám,že můj příspěvek nesmažete.Opravdu mě zajímá váš názor!

336959-zastreleny-pes

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj kynologie je můj hodně věliký KŮŇ vlastně jsem takhle začínal se zvířaty. Za posledních cca 20…
broz.pavel 05.08.2009 18:03
broz.pavel
I já jako laik vidím, že je to chyba majitele. Jen si nejsem jist tím navrhovaným řešením. Povolován…
Kurt 05.08.2009 18:15
Kurt
Jo to s tebou souhlasím, ale nevím, jak bys poděkoval těmto lidem: první u kterého jsi na návštěvě a…
broz.pavel 05.08.2009 18:27
broz.pavel
A co takové 300 litrové? Nebo třeba 360 litrů? To je cca 15cm vody v místnosti, když to praskne. Pok…
Kurt 05.08.2009 18:46
Kurt
Tak tohle už mi tak trochu připadá na téma CO KDYBY.... co kdyby nějaké letadlo spadlo na sídliště?… nový
broz.pavel 06.08.2009 18:24
broz.pavel
Já jsem už viděla i cvičenou čivavu :)
Formilka 05.08.2009 23:56
Formilka
dotaz spíše na "vyšší moc" můj jediný přispěvek k tématu zůstal,kde jsou ty ostatní??+video??nebylo… nový
West day1-pošuk 06.08.2009 17:31
West day1-pošuk
Dobrý den ... dovolte abych oprášil tohle téma,to co jsem našel na netu...tak z toho se mi opravdu c… nový
Casio 16.08.2009 00:59
Casio
tak tohle jsem vazne nedal fakt hnus az se stydim ceho vseho jsou lidi schopni nový
Master 16.08.2009 11:10
Master
Casio- toto vlákno zamykám a prosím nezakládej již další podobná.Na TERARIJNÍ poradnu nepatří akorát… poslední
viper 16.08.2009 16:20
viper

Ahoj kynologie je můj hodně věliký KŮŇ vlastně jsem takhle začínal se zvířaty. Za posledních cca 20 let jsem měl alespoň dva psy, se kterými jsem skládal výkonostní zkoušky.
Má zkušenost je taková, že každé štěně, je něco jako nepopsaný list papíru ( vím i o dědičných vlastnostech po rodičích ).
Obecně se dá říci, že " jaký si to uděláš, takový to máš ".
Vlastně bych řekl, že pes a dítě je skoro to samé a proto pokaždé když čtu cokoli o tom, že pes pokousal svého pána, nebo majitele, je mi těch lidí upřímně líto.
Nejdřív je propere jejich pes a až jim dorostou děti, povraždí je.... ?
Takový člověk, by neměl vlastnit psa, ani kočku nebo troufám si tvrdit že ani myš.
Ale nehažme vinu jen na majitele toho psa, ikdyž je evidentní, že je to TEN, kdo ho špatně vychoval, teda v tomto případě, jestli se dá o nějaké výchově vůbec mluvit, ale na vině je i ten chovatel, kdo mu štěně prodal.
Ono je pravdou a to je třeba si přiznat, spousty chovatelů, kteří by se měli řadit spíše do kategorie MNOŽITELŮ a tito prodají za 8,- kč i svoji matku.
Bohužel jsem byl nejednou svědkem toho, že opravdu toto platí, když přišel člověk na cvičák jednou nebo dvakrát s Německým ovčákem, pak 3x nepřišel a následně nám ukázal nového člena " rodiny " nového Rotweilera.
Já osobně so domnívám, že zákon by mohl pomoci ale musela by být nějaká dobrá vůle. Uplatňovat zákon ve smyslu týrání - netýrání, asi bude cesta do slepé uličky a jak rád říkám, ryba smrdí od hlavy.
Řešením takovýchto problémů by bylo, pevně stanovit pravidla, kdo chovatelem bude a kdo nikoli.
Např.: pokud si někdo bude chtít založit chov. stanici, měl by mít povolení třeba od magistrátu města a zkoušky způsobilosti.
Mohlo by to v praxi vypadat tak, že každý žadatel by měl mít alespoň 3 psi, klidně i po sobě jdoucí, nemusel by je mít najednou, se kterými by měl mít složené výkonostní zkoušky dle plemene psa a alespoň nějakou výstavu.
Samosebou tohle je jen modelová situace a těžko by bylo reálné chodit s čivavou na cvičák.... :-D
Následně by mohl dostat povolení k chovu toho jistého plemene, nebo plemen a sám by se mohl rozhodnout, zda chce chovat sportovní nebo výstavní psy.
PB

I já jako laik vidím, že je to chyba majitele. Jen si nejsem jist tím navrhovaným řešením. Povolování chovu psa? A co povolování chovu koček? Co rybičky?
Vždycky se najde nějaký důvod, proč by takové povolení mělo být, aby náhodou někdo neohrožoval okolí, že? Kočka smrdí, občas mňouká, rybičky žijí v domečku plném vody, když to v bytovce praskne a vyplaví sousedy....
Jsem proti stále většímu zasahování establishmentu do běžného života občanů, je to jen nástroj pro buzeraci a korupci. Na druhou stranu určitě by chovatel (někdy tedy spíše majitel) psa by měl být v plném rozsahu za zvíře zodpovědný - stejně, jako rodič za dítě.

Jo to s tebou souhlasím, ale nevím, jak bys poděkoval těmto lidem: první u kterého jsi na návštěvě a tvoje 5letá dcerka se vykoupala s rybičkama a ty ji ožužlaly a po opuštění tohoto majitele tvoji dcerku na chodníku pokousal cizí pes....?
Jinak s těma rybičkama, 100 litrové akva, to si klidně měj v paneláku, za to ti nikdo nic neřekne, 1000 litrové už musíš mít souhlas majitele bytu a vyjádření statika, pokud jsi víc než v nadzemí ;-)
Taky nechci, aby se zaváděla nějaká buzerace pro občany, chovatele a majitele, ale chci tím říci, že Dendroaspisku ( Mambu ) bys taky snad neprodal každýmu, nebo jo?
PB

A co takové 300 litrové? Nebo třeba 360 litrů? To je cca 15cm vody v místnosti, když to praskne. Pokud bydlíš ve třetím patře, máš se sousedy v průměru 5cm pro domácnost. :-) A přitom na to neexistuje žádné povolení - mělo by? Když to budu mít doma a vytopím sousedy, přijdou mi vynadat, nebo dát přes ústa. Je na mě, jak se s tím srovnám, třeba jim přes ni dám taky, nebo jsem natolik předvídavý, že jsem pro tyto účely pojištěn a domluvím se s nimi na náhradě škody.
Mambu bych opravdu každému neprodal, ale nevolám po jejich povolování či regulaci (vidíš, když to vezmu do důsledku, je mamba nebezpečnější, než pes - co zavést zkoušky pro teraristy?). Navíc, každý se v průběhu života mění a vyvíjí - to, že jednou někdo dostal papír, že je "oprávněn chovat" přece ještě neznamená, že je způsobilý navždy. To bude chodit na ten cvičák průběžně? Je to pěkná představa, asi jako průběžná autoškola - taky by to mnohým neuškodilo, ale ve skutečnosti by to byl super kšeft pro pár firem a úředníčků.

Tak tohle už mi tak trochu připadá na téma CO KDYBY.... co kdyby nějaké letadlo spadlo na sídliště? a co kdyby z kamionu spadl kmen na auto jedoucí za ním? Co kdyby motorkář dostal infarkt v zatáčce u autobusové zastávky plné lidí, ano taky se umím ptát nebo psát co kdyby, ale téma znělo, jaký máte názor? Já jsem svůj názor napsal , tak jej buď respektuj, nebo nečti.
HOWK
PB

Dobrý den ... dovolte abych oprášil tohle téma,to co jsem našel na netu...tak z toho se mi opravdu chtělo zvracet...nevím jestli to sem můžu dát.Je to opravdu strašně brutální. Podívejte se sami.Ve mě to vzbuzuje strašnou agresi vůči těm "kreténům" co to dělají.

PŘEDEM UPOZORŇUJI NIC PRO LEHKÉ POVAHY ! A LEHKÁ POVAHA,KTERÉ SI MYSLÍ,ŽE TO VYDRŽÍ SE NAPROSTO PLETE...ZVEDAL SE ŽALUDEK I MĚ.

www.navratdoreality.cz

Zpět do poradny Nahoru