Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vitaminové doplňky

Rád bych se ještě zeptal, jak na dávkování s práškovými doplňky stravy, mám strach abych to s kořeněním nepřeháněl, nebo naopak nesypal slabě. Mám dva leguány (samec,samice) mláďata (jen asi 2měsíce stará). Zatím jim stravu jednou denně posypávám asi jako kdybych si solil jídlo, tedy pár špetek rozptýlím do stravy. Máte s tím někdo zkušenost? Díky za rady, chci aby se měli potvůrky dobře.

Předmět Autor Datum
Dávkování vit. přímo závisí na kvalitě UV zdrojů (nebo přítomnosti), pohlídejte si taky minerály. s…
MadMike 11.08.2009 08:58
MadMike
teď z hlavy nevím, mám suplementů víc, odpoledne napíšu které, a budu rád za radu. Co se týče osvětl… nový
MilánoXYZ 11.08.2009 09:37
MilánoXYZ
ale ta zase obsahuje i UVA, které si myslím je dostačující aktuálním osazením.... Nemusíte mít star… poslední
MadMike 11.08.2009 11:21
MadMike

teď z hlavy nevím, mám suplementů víc, odpoledne napíšu které, a budu rád za radu. Co se týče osvětlení, zatím mám teráriu osazeno trubicí repti glo 8 pro UVB o které jsem se dočetl, že je nedostačující a dvěma sun glo 1x 150W a 1x 25W.. pro UVB bych chtěl pořídit od EXO TERRA solar glo 125 W ale ta zase obsahuje i UVA, které si myslím je dostačující aktuálním osazením....Máte s tímto zkušenosti? Díky

ale ta zase obsahuje i UVA, které si myslím je dostačující aktuálním osazením....

Nemusíte mít starosti, není ;-). Tím, že tam dáte výbojku rozhodně nic nepřeženete!
SunGlo je pouze obyčejná žárovka vyrobená z tzv. neodymiového skla - jejich jediná výhoda je to, že svítí bělejším světlem, mají déle vydržet a více hřát.
Pokud umístíte do terária jmenovanou směsovku, vyhnete se složitému dávkování vit. D3 - pak si musíte jen dávat pozor na přísun vápníku (a dalších min. a vit).
Důležité je podávat stravu bohatou na vit. a minerály, základem je, aby čerpali legoši co nejvíc ze stravy a až potom doplňovat suplementy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru