Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agkistrodon contortrix contortrix chov

Že dokáží, když jim ,,jebne" lítat po terariu jak zběsilí, je sice fakt. Zažil jsem tyhle jejich ,,nálady" za dobu co je chovám (od poloviny roku 2005) celkem 2x. Ammodytky co jsem v minulosti choval (meridionalisky) mi nikdy nic takového neudělaly, nehledě k tomu že si myslím, že ammodytky by toho ani nebyly schopné (možná se pletu). Ale tady si prostě myslím, že je důležité pochopit a respektovat tyhle ojedinělé úlety jednotlivých zvířat. A pokud už se tak stane, že jsou některý den nervoznější, nechat je ten den prostě na pokoji a nerušit je zbytečně.
JInak naprostou většinu dnů v roce jsou ploskolebci absolutně pohodová zvířata, se kterými jde krásně pomocí háku manipulovat. V průběhu chovu si zvykají na určitou manipulaci ze strany chovatele, stávají se vůči chovateli poměrně apatičtí. Kolikrát to svádí až k lehkomyslnosti je vzít do rukou. Raději to ale nezkoušet. Takovou mám tedy zkušenost s nominátama contortrixů, slyšel jsem že laticinctus bývají nervoznější. To ale nevím.
Obdobnou zkušenost ale mám u cerastesek. Celoročně se dá říct to jsou pohodová zvířata, obvykle leží netečně v písku a na okolí zdánlivě nereagují. Za den projdu okolo jejich teraria X krát, a nic. Pak přijde jedna chvíle kdy projdu okolo terarka, a jedna z nich (mám jich 5 kusů) začne klasicky na cerastesky nervozně třít šupiny o sebe a dělat výpady proti sklu. Nevím co ji v tu chvíli konkrétně tak nas..e, každopádně je lépe ji nechat v tu chvíli na pokoji. Je zajímavé že takhle se v tu chvíli na..re vždy jen jedno zvíře. Nevím proč se to stává :-(.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny