Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem svlek-pomáháte mu?

Skutečnost že nikdo/málo množí leguány je hlavně o tom, že mixový importy z farem Salvadoru za směšnou cenu u nás zkazili všechno dobrý, co u leguánů bylo. Proč by měl potom ta zvířata někdo množit, když u nás se lidi ani nechtějí zajímat o původ zvířat které kupují... hlavně když jsou na burze ve výprodeji za 3 stovky, to je nejdůležitější.
Chov leguánů je energeticky a prostorově dost náročný, v zimě je dobře a kvalitně nakrmit taky není žádná sranda. Pak starostlivost o mladý, aby z nich vyrostli pěkní siláci-ten čas to vezme. Kdo pak po tomhle bude svoje odchovy prodávat za pětikilo nevim - proto je raději nemnoží vůbec. Nakonec by měl být chovatel asi rád, když si ta zvířata od něj někdo vezme zadarmo.
Občas si říkám, kéž by byli leguáni zase v CITES (resp. byla povinná regist.) ! nebo aspoň obnovit "nebezpečná zvířata" (to stejně nefungovalo) nebo cokoliv - nevim.
Leguáni a chamíci jsou podle mě taky zvířata, který u nás nejvíc trpí na dementní chovatele. Lépe řečeno patří mezi nejčastěji týrané ještěry. Poradna je toho jasným důkazem.
Sorry za tu uplakanost, ale občas to musí ven :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny