Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc ! Můj had je plný malých brouků !

Lidi, čtěte!!!! Upřímně nechápu, jak je možné, že se takovéhle přihlouplé, pardón, dotazy, pořád objevují. Je to klasika - vidím, že někdo choá hada a ten je roztomilej, jdu na burzu a ta v hromadě 120 malejch krajťulí v krabici na pečivo si vyberu jednu KRÁSNOU za neodolatelnou cenu 600 Kč - příjdu domu a ejhle, nevím co s ní? Ono to dělá nějaké hromádky? Jéjej, zakalilo se tomu oko... A ty malé černé tečky co po ní pobíhají, ty se určitě vylíhli ze substrátu a teď mi chtějí krajtičku sežrat. BOŽE MŮJ!!!!

Lidi, jsou to všechno zcela základní věci. Výše psané berte jako nadsázku, ale obávám se, že takhle probíhá vetšina takových koupí. Dovolím si popsat základní proměnné:

Brouci - mají vždycky 3 páry nohou, to se učí už na ZŠ a jen několik úplných výjimek parazituje na obratlovcích (u nás jedinej druh z jediné čeledi an bobrovy). Tyhle potvůrky, ani žádné jiné, se ze substrátu jen tak nevylíhnou. Prostě není kde by se tam vzaly!!! Jediné, co se takhle může objevit jsou chvostoskoci a případně nějaká lesní zvěř, ale vesměs hadům či ještěrům neškodná, kromně nymf klíšťat (Jano, nejsem si jist, ale Ixodes takhle hady v terku napadnout může, ne? Naše ještěrky běžně napadá....). Takže jinými slovy, cokoliv běhá po těle hada či ještera, je to výrazně kulaté a často lesklé je ROZTOČ několika možných druhů (viz článek JaBuly v článcích). A proti roztočům, jak jsem si vždycky myslel, že všechni vědí, se používá Frontline! Jeho výhody a nevýhody se dají najít všude - od iFauny, přes Reptarium až sem k nám. To, že s tím nepříjde sám pisatel je, nezlobte se na mě, známkou naprosté IGNORANCE! Sice jsme každý nějak začínali, ale... Ja sám jsem četl, četl a četl a k tomu jsem se ještě ptal svých starších kolegů - když jsem nějakou takovouhle blbost, tak jsem byl středem posměžků mnoha lidí a to jsem si dvakrát rozmyslel, co plácnu. Vím, obrazovka snese všechno... Příště nekompromisně takováto témata zamykám a prosím o to i ostatní mírostrůjce (moderátory) na tomto webu.

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny