Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak podavate hadum vitaminy?

Je to zvláštní fenomén, málokdo se zeptá na to jak a čím krmit aby byly potřeby zvířat na vitamíny a nerostné látky uspokojeny, ale téměř každý řeší jaké umělé vitamíny podávat. Připadá mě, že jaksi dopředu přiznává, že není schopen nebo ochoten dopřát či zajistit svému chovanci něco tak základního, jako je odpovídající kvalitní potrava.
Imperátor promine, jen říkám svůj názor, ale pokud někdo (j hanyz) řeší aplikaci čehokoliv (vitamíny, léky atd.) kterémukoliv ze svých chovanců, nebude pravděpodobně schopen posoudit ani potřebu dodatečného zásobení organismu zvířete něčím tak ošemetným jako jsou umělé vitamíny, zvláště pak těch, kterých se organismus nedokáže zbavit a které mohou při předávkování působit toxicky.
Podle mého má smysl uvažovat o aplikaci vitamínů pouze tehdy, má-li chovatel stálý, dlouhodobý přísun potravy z určitého zdroje a následné laboratorní rozbory krve ukáží sníženou hladinu vitamínů u chovaného zvířete je vhodné na základě takovéto podložené informace vitamíny případně doplnit.
Moderní sypání, píchání a jiné praktiky, čehokoliv, byť jsou to ty nejspecielnější směsi, jen tak od oka, na základě subjektivního pocitu chovatele by mělo být tou dávno překonanou praxí, ne opačně.
Jen nemnozí chovatelé vědí, nebo alespoň tuší jaká hladina vitamínů a kterých je v tom kterém období ta správná a za těchto okolností doplňovat cokoliv je hra se zdravím zvířete.

Krmný hlodavec a vůbec všechna přirozená potrava má jednu vážnou chybu, není na něm napsáno jaké vitamíny obsahuje, což mnohé svádí k dojmu, že v prášku bude vitamínů víc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny