Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Olupování suché kůže

Řekl bych že to nic není. Podobná věc se mi už taky několikrát stala. Nevím z čeho se to občas stává.
Extrém asi u mne byl koncem 80-tých let (tehdy jsem to popisoval v článku ve Zpravodaji). Měl jsem čerstvě natřená terária latexem (tehdy běžně užívaný nátěr v terariích), a tam mi došlo k takovémuto ale masivnímu olupování celých okrsků kůže u guttát. Hadi byli pak na omak jakoby ,,pogumovaný". Když se tehdy dostavila ještě sr.čka a zvířata přestala žrát, vypadalo to s nima hrozivě. Po přemístění do celoskleněné nádrže bez nátěrů, a podání dle doporučení veterináře masivních dávek vitamínu B-komplex se jejich zdravotní stav rychle upravil do normálu.
I když je latex jako nátěr vodou ředitelný dodnes uznáván za ekologický, mám o tom své pochybnosti. Tehdy jsem celou věc řešil s MVDr.Pavlem Bartákem (SVÚ-Jihlava).
Doporučuju dát hadům B-komplex draže (per os, klidně i opakovat po týdnu). Ten mi vždy perfektně pomohá při tomto svrchním odlupování skeratinové vrstvy kůže. Už po prvním svleku uvidíš znatelné zlepšení povrchové struktury postižených šupin, a po několikerém svleku postižené šupiny ani nenajdeš.
Prostě B-komplexem se nedá nic zkazit ;-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny