Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte přípravek na podporu chuti k jídlu u želv

Právě zažívám ten samý, nebo alespoň podobný problém. Hledám na netu nějaké rady a narazil jsem na vaši diskuzi. Proto bych vám rád nastínil svůj problém.
Mám vodní želvu Trachemis Scripta Scripta a najednou z ničeho nic přestala mít zájem o potravu. Dříve se mohla utlouct po sušených krevetkách. Jen co viděla pytlík přes sklo akvária, tak lítala jak šílená. Ostatní stravu v podobě různých granulí a vajíček přijímala rovněž, ale již ne tak nadšeně. Nedávno jsem jí koupil mražený gamarus. Všemožně se snažím o pestrou stravu a měl jsem dojem, že krevetky v mražené podobě jsou daleko šťavnatější a vábnější než ty sušené. Při prvním krmení to tak skutečně bylo a želva je zhltla do poslední. Druhý den však přestala jevit o krevetky zájem. Nakonec jsem je musel z akvária vylovit a vyhodit. Zkusil jsem tedy granule. Těch si ani nevšimla. Opět jsem je před úplným rozmočením vyhodil. Nakonec jsem zkusil její oblíbené sušené krevetky. Do dnešního dne o ně nejeví žádný zájem. Jednou za den si trochu zobne, ale jinak nejeví o potravu zájem a vše nechá na hladině a odplouvá. Večer pak ale plave jak splašená a zdá se že by ráda něco k snědku ( vždy to tak dělala, když vyžadovala potravu ). Jakmile však vložím do akvária potravu, tak o ni stejně nejeví zájem.
Ještě dodám, že jinak želva vypadá velice zdravě. Je čilá, jak ve vodě, tak na souši. Pokud rozsvítím vyhřívací žárovku okamžitě se sluní na kameni. Řekl bych, že světla má dostatek. Mám ji od malička cca 1 rok, ve stejném prostředí a stejných podmínkách.

Můžete prosím někdo poradit ?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny