Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cena ve zverimexu vs.na burze

Přijde na to, o jaký materiál nebo o jaké potřeby se jedná. Prakticky vše lze sehnat levněji než ve zverimexu a většinu levněji než na burze.
Samozřejmě je zbytečné kupovat ve zverimexu nebo na burze substráty jako písek, rašelinu atd., protože, když už ne zadarmo, tak za lidovou cenu je lze sehnat např. ve stavebninách (písek) nebo v různých hobymarketech (rašelina, mulčovací kůra). Ostatní přírodniny lze získat zdarma prostým sběrem (zahradní zemina, listovka, hrabanka, mech, rašeliník, kořeny, větve, kůra, kameny atd.)
Stejně tak misky a bazénky, svítidla, obyč. žárovky a zářivky, pletiva nebo minerální a vitamínové přípravky seženete nejlevněji v běžných specializovaných obchodech (jmenovitě postupně opět hobymarkety nebo zahradnické potřeby, elektro, železářství, lékárna).
Někdo je schopen si sám vyrobit buď přímo nebo z nakoupených (získaných:-)) polotovarů i věci jako topné kabely, topné rohože a kameny, termostaty, inkubátory a kompletní terária, což je samozřejmě ta nejlevnější alternativa. Případně je skoro vždy výhodnější si dané věci pořídit u někoho, kdo to umí např. elektrikář, sklenář, truhlář apod. než to pořizovat ve zverimexu, příp. na burze a ještě si to lze nechat vytvořit přímo na zakázku podle vlastního přání a ne jen vybírat z nabízeného.
Zvířata je samozřejmě výhodnější kupovat na burze než ve zverimexu, má to většinu výhod - nižší cena, přímý kontakt s chovatelem nebo importérem, výběr z více jedinců atd. Samozřejmě ještě lepší je přímo navštívit konkrétního chovatele doma a v klidu probrat, co je třeba, zkouknout chov a vybrat si konkrétní zvíře. Cena bývá u chovatele nebo na burze podobná. Ve zverimexech je logicky cena většinou minimálně o 50 (spíše 100)-200% vyšší než u chovatele nebo na burze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny