Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povedený inzerát

někteří z vás mají psa - jak by se vám líbilo, kdyby vám ho soused majznul a sežral?
Tak to by se mi nelíbilo ani u prasete:-).

Tady nikdo nechce ve velkým pojídat psy, jenom nám prostě nevadí, když někdo řekne "štěkanátky, štěkaná nebo psíčková". Je to jen vtip vycházející z určité reality.

pes je prostě pes a to mi nikdo nevymluví. Za celá tisíciletí se dostal člověku nejblíže
Je nejblíž, protože si ho člověk nejblíž připustil.

Jinak mě dost zaráží, že najednu stranu máš velkou starost o Zemi a hladovějící národy a na druhou stranu bys jim odepřel kus kvalitního proteinu...

něco jako žraní psů mi přijde jako velká nemorální prasárna hodná neinteligentního hovada = primitiva.
Mě tak přijde spíš ta tvá věta...

Pořád nechápu z jakého důvodu přikládáš psovi (nemyslím domácího mazlíčka), ale prostě nějakýho psa - třeba vlka, když máš pocit, že pes je nám moc blízký (já ten pocit nemám) větší právo na život než třeba králíkovi. Lidi loví odpradávna vše počínaje hmyzem, rybou přes hlodavce a kopytníky až po kytovce a opice, včetně člověka. Neříkám, že se teď rozběhnu na ulici pochytat psy a nastrkám je do mrazáku, ale respektuju, že někdo je pojídá celkem běžně, stejně jako jiní lidé mě nekecají (až na výjimky) do toho, co žeru já.
Chápu, že spousta koňáků nemá rádo řeči o koňském salámu, ale realita je taková, že je to chutná uzenina. Domestikace není zásluha, naopak důvod domestikace je, aby měl člověk užitečné zvíře po ruce a holt někteří spatřují užitek psa jinde než jiní. Já taky nevtloukám nikomu do hlavy, že je nemorální pojídat rostliny neboť jsou to také živé organismy, ono to ani jinak nejde. Zkoušel jsem chroustat cihly a hliník a prostě to není ono.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny