Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Testudo graeca

Dekuji, to znamena, ze samice v 6 letech uz muze snaset? Kolik vajec asi?

Nezda s emi tojako trivialni dotaz. A kdyz jsi, Carlosi, tak moc chytrej a pises, ze o zelvach toho bylo napsano tady dost, tak mi tuto informaci laskave najdi. Ja ji tady nenasel.

A pokud to opet smazes, tak polozim dotaz znovu. Od toho ta diskuze tady je, aby se clovek neco dozvedel a ne aby to tady nejakej mamlas porad zamykal.
Zdar

Předmět Autor Datum
Já bych byl Simone opatrnější a ne tak statečný, nenapadá mě nejmenší důvod, proč by Carlos měl hled…
KHor 23.09.2009 11:04
KHor
Podobné záležistosti řeším s přihlášenými soukromou poštou....Pro Tvoji představu: po vyfiltrování "… poslední
carlos 25.09.2009 14:34
carlos

Já bych byl Simone opatrnější a ne tak statečný, nenapadá mě nejmenší důvod, proč by Carlos měl hledat info. kterou potřebujete vy, ale pro vaši informaci a uklidnění.

Pokud je samice chována v odpovídajících podmínkách, je pravděpodobné, lépe řečeno možné, že snášet bude. Na druhou stranu není výjimkou dočkat se první snůšky až třeba v deseti letech věku želvy. Nástup plodného období je u želv, stejně tak jako u každého organizmu individuelní a závisí také na životních podmínkách a genetické dispozici. Zároveň je třeba si uvědomit, že vzhledem k dlouhověkosti želv neznamená jeden rok, či dva žádné významné časové období, které by ukazovalo na kvalitu a schopnosti konkrétního zvířete.
První snůšky zpravidla bývají méně početné a ne vždy oplozené. Obvykle se počet vajec pohybuje od 2-4 kusů v jedné snůšce. Snůška bývá v prvním roce jedna, někdy i dvě. V následujících letech se počet vajec pohybuje u iber obvykle od 6-15 kusů, maximum v mém chovu 17 kusů a snůšek bývá 1-3, u samic v "rozkvětu sil" bývají nezřídka za optimálních podmínek i 4 snůšky a to zejména tehdy pokud je v předcházejících snůškách počet vajec podprůměrný.

Podobné záležistosti řeším s přihlášenými soukromou poštou....Pro Tvoji představu: po vyfiltrování "želv" se mi zobrazí přes 450 vláken, kdyby 10% z nich připadlo na evropské suchozemské želvy, je to pořádná porce informací, která rozšíří Tvůj okruh vědomostí a může Tě ušetřit spousty zbytečných dotazů. Ovšem vyžaduje to trochu snahy a času.

A pokud to opet smazes, tak polozim dotaz znovu. Od toho ta diskuze tady je, aby se clovek neco dozvedel a ne aby to tady nejakej mamlas porad zamykal.

Bohužel pro Tebe mám coby mamlas k dispozici vedle tvého nicku zelenou ikonku, která se po kliknutí zbarví červeně s titulkem "ban". Sem bych se ale dostal opravdu nerad, proto doufám, že jsi pochopil, co jsem se Ti předchozími řádky pokoušel sdělit.
Zdar

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru