Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Testudo graeca

Já bych byl Simone opatrnější a ne tak statečný, nenapadá mě nejmenší důvod, proč by Carlos měl hledat info. kterou potřebujete vy, ale pro vaši informaci a uklidnění.

Pokud je samice chována v odpovídajících podmínkách, je pravděpodobné, lépe řečeno možné, že snášet bude. Na druhou stranu není výjimkou dočkat se první snůšky až třeba v deseti letech věku želvy. Nástup plodného období je u želv, stejně tak jako u každého organizmu individuelní a závisí také na životních podmínkách a genetické dispozici. Zároveň je třeba si uvědomit, že vzhledem k dlouhověkosti želv neznamená jeden rok, či dva žádné významné časové období, které by ukazovalo na kvalitu a schopnosti konkrétního zvířete.
První snůšky zpravidla bývají méně početné a ne vždy oplozené. Obvykle se počet vajec pohybuje od 2-4 kusů v jedné snůšce. Snůška bývá v prvním roce jedna, někdy i dvě. V následujících letech se počet vajec pohybuje u iber obvykle od 6-15 kusů, maximum v mém chovu 17 kusů a snůšek bývá 1-3, u samic v "rozkvětu sil" bývají nezřídka za optimálních podmínek i 4 snůšky a to zejména tehdy pokud je v předcházejících snůškách počet vajec podprůměrný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny