Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ATHERIS NITSCHEI-po pytve

ahojte,dnes som po návrate z roboty našiel Atherisku uhynutú na dne terária s otvorenou tlamkou.
Asi pred tromi mesiacmi som si všimol nejakých hrbolkov pod kožou.Nevenoval som tomu moc pozornosti,nakolko Atheriska bola normálne aktívna a ten novotvar sa dlho ani nezvečšoval.Zvečšenie som si všimol asi až pred tromi týždnami.V ten den som si zohnal kontakt na dobrého Mvdr. v okolí.Ten mal však dovolenku a potom som zase ja trávil vela času v práci-musel som.
V poslednom týždni sa zdržiavala často na zemy,ale stále nevyzerala zle.
Hned dnes som sa rozhodol ju otvorit-najme zo zvedavosti čo to má pod tou kožou.Ešte predtým som si všimol krvavé vyústenie trachei/dýchacia trubica/.Oči boli v normále-neboli zapadnuté.Nozdry čisté ,bez výtoku.Kloaka mierne otvorená s menším výtokom bieleho/vápenatého trusu/.
Potom som našiel obrovský absces prirastený k chrbtici/rástol od spodku chrbtice smerom k plúcam,bol velký asi 2,5x2cm/,Další asi o polovicu menší som našiel asi 5cm pred kloakou /takisto prirastený zospodu chrbtice/,posledný/v tele/som našiel v oblasti kloaky.
Takéto,ale menšie abscesy som našiel aj pod kožou -v roznej velkosti /max.1cm priemer,ale hlavne menšie/-bolo ich min 5ks.
Plúca boli mierne zakrvavené/nie od mojej žiletky/,v reze bolo vidiet drobné tmavšie bodky.
Velký absces som rozrezal a vnútro tvorilo množstvo drobných nažltlých.guličiek.
Ak máte niekto tip ,čo mohlo byt príčinou úmrtia ,tak prosím poradte.Viem takto je to tažké,ale niekto už možno toto zažil.Dúfam,že si to prečíta aj pani Bulantová:-)
PS:dufam,že som na nič nezabudol,Atherisku momentálne chladím,tak keby niekoho niečo napadlo ešte sa možem na volačo pozriet,ale zajtra už pojde do zeme.
Voprd dakujem
PS:je mi jej lúto,bola nádherná, a raz v živote ich ešte budem chovat:.(

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny