Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva uhlířská

Tak já svým carbonárkám zkrmuju holata, cvrčky by si taky daly, šneky milujou, ryby bych mohl zkusit...co se týká ovoce, tak rajčata fajn, rády taky kus banánu, meruňky, broskve, jablka atd.
A než po mě hodíte kamenem, dodám, že základ jsou přes léto byliny a přes zimu čínské zelí, rukola, endivie, sem tam polníček či jiný salát.

Důležitý je vždy poměr jednotlivých surovin a četnost podávání. Nikde není psané, že nelze uhlířku krmit cvrčkama atd. Ba naopak, na spoustě míst je psané, že tyto želvy potřebují ke spokojenému životu relativně slušný (na želvu) přísun živočišných bílkovin. Viděl jsem carbonárky slintat blahem, zatímco se cpaly kočičí konzervou - a světe div se, byli to pěkně rostlí dospěláci vychovaní od prcků...a to, že ovoce by mělo být taky zastoupeno větším dílem než u Testud je taky dosti známá věc - jsou období v roce, kdy se uhlířky v JA shromažďují pod stromy a poměrně dlouhý čas fungují prakticky jenom na ovoci;-)

Takže osobně bych nevynášel rychlé soudy, nebo si přinejmenším zjistil nároky konkrétního zvířete. Samozřejmě, pokud je takto želva krmena příliš často, i zde může nastat problém, ne že ne.

Ad hermanky, zmiňované v dalším příspěvku - ty se taky klidně jeden den naperou jenom švestkama a je jim to fuk...a když pak měsíc dlabou jenom trávu tak jim to absolutně nic neudělá...jinak mě zajímá, odkud berete jistotu, že ty hermanky jistě neměly míň jak rok? Z osobního pocitu? Zrovna když jsou mraky letošních mláďat? :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny