Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva uhlířská

Zdravím všechny,
o víkendu jsem navštívila pražské nákupní centrum Palác Flóra, kde je také zverimex s názvem PetCenter. Měli tam hodně zvířat a mezi nimi i nádherné mládě želvy uhlířské za necelých 6 000 Kč. Nejhorší bylo, že želvička byla krmena cvrčky, rybami, rajčaty a další zeleninou a ovocem. Je mi jí hrozně líto, má život před sebou.
Pokud můžete, máte prostor pro 50 cm želvu, kupte jí a zachraňte život. Oni jí tam doslova zničí.

Děkuji všem zájemcům, ...:)

Předmět Autor Datum
To znám...o víkendu jsem viděla ve zverimexu mláďata-hermanky. Vypadala příšerně...byla taková zašed…
janinka 06.10.2009 21:54
janinka
Tak já svým carbonárkám zkrmuju holata, cvrčky by si taky daly, šneky milujou, ryby bych mohl zkusit…
Arutha 06.10.2009 23:17
Arutha
Není želva jako želva Veroniko, uhlířky jsou, jak říká Arutha, na tom trochu jinak, stačí si porovna…
KHor 07.10.2009 08:16
KHor
to jsem jako dítě také zkusil, když jsem chtěl zachránit živé raky, které v prodejně prodávali (v za… poslední
geochelone 07.10.2009 14:23
geochelone

To znám...o víkendu jsem viděla ve zverimexu mláďata-hermanky. Vypadala příšerně...byla taková zašedlá a hrozně mrňavá (ikdyž pochybuju, že jim bylo míň než rok). Totální sucho, taky mi jich bylo líto, ale nejde zachránit celý svět. Bohužel...

Tak já svým carbonárkám zkrmuju holata, cvrčky by si taky daly, šneky milujou, ryby bych mohl zkusit...co se týká ovoce, tak rajčata fajn, rády taky kus banánu, meruňky, broskve, jablka atd.
A než po mě hodíte kamenem, dodám, že základ jsou přes léto byliny a přes zimu čínské zelí, rukola, endivie, sem tam polníček či jiný salát.

Důležitý je vždy poměr jednotlivých surovin a četnost podávání. Nikde není psané, že nelze uhlířku krmit cvrčkama atd. Ba naopak, na spoustě míst je psané, že tyto želvy potřebují ke spokojenému životu relativně slušný (na želvu) přísun živočišných bílkovin. Viděl jsem carbonárky slintat blahem, zatímco se cpaly kočičí konzervou - a světe div se, byli to pěkně rostlí dospěláci vychovaní od prcků...a to, že ovoce by mělo být taky zastoupeno větším dílem než u Testud je taky dosti známá věc - jsou období v roce, kdy se uhlířky v JA shromažďují pod stromy a poměrně dlouhý čas fungují prakticky jenom na ovoci;-)

Takže osobně bych nevynášel rychlé soudy, nebo si přinejmenším zjistil nároky konkrétního zvířete. Samozřejmě, pokud je takto želva krmena příliš často, i zde může nastat problém, ne že ne.

Ad hermanky, zmiňované v dalším příspěvku - ty se taky klidně jeden den naperou jenom švestkama a je jim to fuk...a když pak měsíc dlabou jenom trávu tak jim to absolutně nic neudělá...jinak mě zajímá, odkud berete jistotu, že ty hermanky jistě neměly míň jak rok? Z osobního pocitu? Zrovna když jsou mraky letošních mláďat? :-)

to jsem jako dítě také zkusil, když jsem chtěl zachránit živé raky, které v prodejně prodávali (v zahraničí). Rodiče mě vyvedli z omylu, že když je všechny koupím, tak jen zvýším poptávku a druhý den tam těch raků na mlsné lidské jazýčky bude více. Takže spíš bych doporučil bojkotovat všechna Pet centra a zvířata kupovat jen od chovatelů.
Amos

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru