Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Označení EMYS ORBICULARIS

KHor - ja niesom vedec, takže sa ma priamo tie veci netýkajú....na jednej strane s Vami súhlasím, že nie vždy sa postupuje pri výskume adekvátne, ale to vždy záleží od konkrétneho vedca, akú metódu preferuje. Poznám ich dosť veľa a viem, že jedny sú hovadá, ktoré za článok dokážu spraviť všetko. Ale sú aj vedci, ktorý majú rozumný cieľ a vysledky ich výskumu sú aj prakticky použiteľné, nielen na vytvorenie currentových článkov. Ja sa ich nezastávam, len sa to snažím vždy najprv pochopiť PREČO to robia a až potom prípadne kritizovať. Ver že mi na ochrane a právach zvierat záleží viac ako na hocičom inom, preto sa v tejto sfére angažujem na slovensku v maximálnej možnej miere.
Prepáč, ak som narazil na tvoju odbornosť, ja neviem nakoľko sa do korytnačiek vyznáš a v konečnom dôsledku mi to môže byť jedno. Ako už boa.constrictor predomnou spomínal, metodiky sú, PRIEMERNÝ nárast a hrúbku si vypočítať vieš. Ked som videl značkovanie týchto zvierat v praxi (emys orbicularis - adult)dá sa to krásne zistit aj bez Hublovho teleskopu ako hlboko sa nachádzaš, nieje to žiadna veda. Rohovinu máš tmavú u adultov s hrúbkou 1,5-2 mm, kosť máš bielu. Ja som nikde neuvádzal že existuje nejaký vzorec alebo magická formulka.
Tie brutality som mal na mysli v konexii s robením zárezov do maginálnych štítkov. Od ostatných (myši čo tu boli spomenuté a nejaké iné zvierata) sa dištancujem, ja píšem len to tom, čo som sam videl a viem, prečo sa to robilo.

Takže....nekamenujte ma tu za to, že som sa snazil pomôcť. Ja som len písal čo sa robí štandardne.....ak dobre čítate, odporúčal som hlavne fotku plastronu. Čo sa mládat týka, dá sa to urobiť ale vyžaduje si to značnú dávku praxe a skúseností, aby si nezarezal moc hlboko.

Nechcel som sa tu do nikoho navážať, ani nikoho urážať, myslel som si že toto je normálne forum kde môžem sem tam poradiť ale vidím, že to tak asi nebude a vždy sa tu budú riešiť veci off-topic a vytrhnuté z kontextu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny