Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Označení EMYS ORBICULARIS

Zdá se, že čtu nepozorně, nicméně v případě želv musím trvat na tom, že 2mm zářez do keratinové vrstvy, zvláště pak na tak exponovaných místech jako jsou vnější okraje marginálních štítků není v žádném případě nezaměnitelné označení jedince, zvláště pak divoce žijícího.

Jejich prezivani v te krute prirode to negativne neovlivnuje
Z tohoto cítím trochu ironii, ale nevadí, já opravdu považuji přírodu za nekompromisní a chyby netolerující, spravedlivou a krásnou instituci, nikoliv za všepromíjející láskyplnou mateřskou náruč kde prstík sem prstík tam se až tak neřeší. On ten poslední článek s drápkem může být za určitých okolností rozhodující. Mám samozřejmě dostatek soudnosti abych neodsuzoval opravdu vážné důvody k takovým postupům, nicméně běžná evidence chovu k nim podle mého nepatří.
poskozena zvirata na fotkach nevypadaji nejlip a tak lide ziskali dojem ze v terenu sou jen ty hezke
Tak naivní opravdu nejsem.
Oznacena zvirata jsou ve stejne kondici jako neznacena a dokonce se ani nemeni jejich hierarchicky status - tudiz to neni handicap... Navic - pri soubojich si ve volne prirode zvirata casto ukosnou ucho, prst nebo oko - a preziji
Moc rád bych zdílel vaše přesvědčení, ale nemohu, hendikep příroda neodpouští. To je samozřejmě dobře, co by si predátoři počali. Věřím ale, že menší hedikep může příroda u silného jedince tolerovat, pokud jeho jiné výhodné vlastnosti znevýhodnění převáží.
Vedci maji zvirata radi (alespon vecsina) - jinak by sme to za ty penize nedelali - stravite X let na skole a vydelavate min nez delnik
o tom nepochybuji, ani jejich práci nijak nesnižuji, leze mě na nervy jen ta představa řezání či pilování do karapaxu želv, navíc zcela zbytečného, zanikne totiž ve spoustě dalších přirozeně vzniklých "zářezů" a vroubků, které si šikovná želva dokáže pořídit třeba hodinu po původním značení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny