Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium pro P.m.bivittatus

Chci stavet tera z OSB desek pro Python molurus bivittatus. Toho, kdo ma tez PMB bych chtel poprosit o veskere rady ohledne tera a jeho zarizeni, pripadne o fotky. Dekuji mnohokrat!
Změna předmětu, původně: Tera pro P. M. Bivittatus (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dovolim si probrat toto vlakno k zivotu otazkou na zadavatele: j_hanyz, jak to s tema bodovkama dopa…
xuebao 16.06.2010 10:00
xuebao
Ahoj! Terarium uz mam hotove, ale ty vestavene bodovky jsem tam nedaval. Mel jsem strach z "odpadnih…
j_hanyz 16.06.2010 10:28
j_hanyz
Aha, tak to budu zrejme muset zacit na zelene louce. Do terka nic strkat nechci kvuli psohlavcum, kt… poslední
xuebao 16.06.2010 12:38
xuebao

Dovolim si probrat toto vlakno k zivotu otazkou na zadavatele: j_hanyz, jak to s tema bodovkama dopadlo? Dost me to zajima, jelikoz novou bednu z OSB mam jiz hotovou a rad bych terko v pristich dnech zaridil. Prosel jsem hezkou radku ruznych kutilskych rad a dokumentu k instalaci vestavenych bodovek, ale furt nevim, jak je zabudovat do terka (tedy, kazdy den se mi zda lepsi jiny zpusob) a jestli terko vydrzi sviceni 12 hodin denne. Hlavne me teda zajima prakticky postreh z Tveho fungujiciho systemu. Kdyztak mi, prosim, pisni i mimo poradnu, rad bych to prodiskutoval zevrubneji. Dik.

Ahoj!
Terarium uz mam hotove, ale ty vestavene bodovky jsem tam nedaval. Mel jsem strach z "odpadniho" tepla, ktere bodovky produkuji seshora, takze jsem zvolil klasiku - objimku, hlineny kvetinac pro vyhrev a 15W zarivku pro prisvecovani.
Jinak pokud se do toho pustis, tak instalace tech vestavenych bodovek je pomerne jednoducha. Musis ale mit falesny (dvojity) strop. Vzdalenost mezi OSB ve stropu musis zvolit podle hloubky zapusteni konkretni bodovky kterou si koupis. Pak staci vyvrtat otvory potrebne pro usazeni bodovek a hotovo..staci je tam jenom nasunou a zajistit perkem. Ovsem pozor-nemuzes je nabodout na 220..podle poctu bodovek musis koupit vhodne 12V trafo. Vyhoda je, ze ti ze stropu nic nevisi a veskerou elektroinstalaci mas hezky schovanou. Vyhrevnost by mela byt take plne dostacujici. Ale opravdu nevim jestli nebude napr. pri 12-ti hodinovem sviceni delat neplechu to zahrivani se v horni casti bodovek, resp. v celem prostoru falesneho stropu.

Aha, tak to budu zrejme muset zacit na zelene louce. Do terka nic strkat nechci kvuli psohlavcum, kteri, kdyz jsou nakrknuti, tak vyrazeji po jakemkoliv zdroji tepla, a preferencne po zarovce. To by nezachranila ani ochranna mrizka. Uz jsem upustil od myslenky dvojiteho stropu prave kvuli odvetravani. Spis ted uvazuji, ze je instaluju primo do stropu a zvrchu na terku udelam nejaky kryt s odvetranim. Ted mne jse spis o to, jak se bude OSBcko tvarit na ten zabudovany kovovy prstenec, ktery se zajiste rozpaluje na znacnou teplotu, podobne jak objimka. Do kovu, jak mi uz radili v jinem vlakne, to zasazovat nechci kvuli korozi od vlhkosti.

Chtel jsem od Tebe taky zjistit, jak si hadi libuji pod koncentrovanym teplem a jaka wattaz se Ti osvedcila. Ale i v tomto pripade teda budu muset zkouset sam.

Na kazdy pad mam uz ale domluveneho elektrikare, ktery mi s tou instalaci pomuze. Jak jsem zjistil, jsou jakesi csnormy na elektroinstalaci v nabytku, a popelem lehnout nechci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru