Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pareni E.c.c

DObry den, ahoj vsem...chtel bych se poradit popripade vyslechnout nejake zkusenosti...mam parek e.c.c samice 6 let a samec 3 roky...nasel jsem jiz spousty informaci ale vetsinou utrzkovite a nejasne...v jakem obdobi je nejvhodnejsi pripusteni? nejaky zpusob navozeni?

Předmět Autor Datum
Bývá to různé podle podmínek u jednotlivých chovatelů. Vyvolání páření podporuje snížení nočních tep…
krokodýl 24.10.2009 16:56
krokodýl
Taky se o to budu letos snažit, i když u E.cmaurus. Vloni to nevyšlo, i když jsem snížil teplotu, zv…
SNBák 24.10.2009 17:48
SNBák
No, řekl bych, že mauráci, jsou tak trochu mršky a množí se hůř než nomináti. Odchovy, co jsem u nic… poslední
krokodýl 24.10.2009 17:56
krokodýl

Bývá to různé podle podmínek u jednotlivých chovatelů. Vyvolání páření podporuje snížení nočních teplot (ale pozor přiměřeně). Osobně bych doporučoval snížení teplot v prosinci až lednu (ne méně než 18-20 st.!) a potom přidání zvířat k sobě (pokud je máš jednotlivě). Pak následuje páření a po cca 5-8 měs. porod (samotná březost je kratší, ale často dochází k zabřeznutí samice až nějaký čas po páření).

No, řekl bych, že mauráci, jsou tak trochu mršky a množí se hůř než nomináti. Odchovy, co jsem u nich zažil mi přišli tak nějak víc náhodné než cokoliv jiného. V podstatě lze dělat jen to, cos dělal a doufat, že je to nějak osloví. Maximálně je ještě můžeš oddělit "na zimu", ale nemyslím si, že by to bylo to až tak moc důležité.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru