Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak odnaučit hada kousat

Je možné odnaučit hada kousat? Jakmile chci do teraria dat ruku, přijde mi,že hned had startuje. Dostal jsem ho, jedna se o koralovku a je ji 1,5 roku. Bojim se,že naprava už neni možna. Poradte prosim.

Předmět Autor Datum
Nelze jej odnaučit kousat, ale zmírnit kousání, což znamená, že had si na vás začne zvykat a nevysta…
boomslang 29.10.2009 15:48
boomslang
Takže můžete poradit jak postupovat? Mam trosku strach tam okamžite dat ruku
srk 29.10.2009 15:57
srk
Vkládej do terária pomalu ruku a postupně ji pomalu přibližuj k hadovi.Opakuj to tak 2x denně tři dn…
Razer 29.10.2009 16:26
Razer
Záleží hodně na hadovi, jak dlouho jej máte? Nejdřív bych jej nechala seznámit se s novým prostředí…
boomslang 29.10.2009 16:35
boomslang
Ja bych zas doporučil si vzít nějaké rukavice,aby tě necítila a normálně si jí vytahovat každý den z…
pepito 29.10.2009 17:44
pepito
Stejný problém jsem měla s krajtou královskou(Python regius), nechala jsem ji měsíc zabydlet, pak js…
Tess 29.10.2009 19:02
Tess
Jak je ta korálovka velká ?? U těchto mladat či větších zvířat,bych to nějak zvlášt neřešil ,,přeced…
Filip 29.10.2009 19:22
Filip
Jak je ta korálovka velká ?? U těchto mladat či větších zvířat,bych to nějak zvlášt neřešil , má 1…
Tess 29.10.2009 20:10
Tess
Mládě to ještě je ... jak je cca velká?
Filip 29.10.2009 20:13
Filip
když myslíš
Tess 29.10.2009 20:28
Tess
Je asi 70 cm velka, a mam ji asi 3 tydny, je koupena na burze jako darek...tam byla velmi klidna, al…
srk 03.11.2009 08:36
srk
Ja bych zas doporučil si vzít nějaké rukavice,aby tě necítila a normálně si jí vytahovat každý den z…
tom_czech 30.10.2009 18:12
tom_czech
já každý den (i několikrát) otevřel tera a hadoj dal očuchat svou ruku. Dělal jsem to i když byl v "…
Mates_RR 30.10.2009 20:02
Mates_RR
Takovej soukromej tip: Vyrob si hak. Pokud to nepujde, mas jak s hadem manipulovat bez toho abys ses…
bahno 30.10.2009 20:24
bahno
Přijde mi že děláte z komára velblouda, vždyť jde přece "jen" o korálovku a né o nějakou kobru či co…
LeTOsnaKe 30.10.2009 21:17
LeTOsnaKe
No, myslim ze mysleka je porad stejna - netahat hada rychle a holou rukou, ten hak je mozna zbytecno…
bahno 31.10.2009 13:27
bahno
To já mám hada už dva roky, je to taky korálovka, ale nikdy sem se u ní nedočkala toho, že by chtěla…
Girlforspeed 31.10.2009 10:26
Girlforspeed
To ¨hle je prave ono. Porizeni hada jako mazla a pak ho odnaucovat neco, co je mu proste prirozene,…
VH 31.10.2009 11:34
VH
Kočky jsou velmi svéhlaví tvorové :-)
boomslang 31.10.2009 11:37
boomslang
kolikrat svehlavejsi nez zeny a to je kolikrat uz zase co rict:-D EDIT (abych nebyl zas az tak uplne…
Redsnake 31.10.2009 11:44
Redsnake
S tím souhlasím...Prostě had má ve své nátuře (tedy od přírody) kousavost. Dá se snížit jakýsi práh…
VH 03.11.2009 09:31
VH
Já osobně raději mám hady kousavé :-D Mara
daboia 03.11.2009 13:58
daboia
Sam za sebe take, kousavost u zvirat a projev prirozene obrany povazuji za znamku dobreho zdravi. poslední
Redsnake 03.11.2009 14:01
Redsnake

Nelze jej odnaučit kousat, ale zmírnit kousání, což znamená, že had si na vás začne zvykat a nevystaruje 100% vždy, když tam dáte ruku. Hodně záleží na typu hada a jeho povaze.

Příklad, teď mám doam psohlavce, dřív neexistovalo cokoliv u něj dělat, aniž by člověka několikrát nepokousal (šlo třeba o výměnu vody), nyní ho mohu vzít už do ruky, nicméně si musím dávat stále pozor a nedělat prudké pohyby.

Vkládej do terária pomalu ruku a postupně ji pomalu přibližuj k hadovi.Opakuj to tak 2x denně tři dny a pak ji zkus vzít do ruky.A k Tvému strachu-od Korálovky se kousance na tři stehy nemusíš bát:))Jestli se jí přesto budeš bát tak si vem nějaké rukavice.Ale slabé, ať neztracíš cit.;-)

Záleží hodně na hadovi, jak dlouho jej máte?

Nejdřív bych jej nechala seznámit se s novým prostředím, potom aniž by s ena hada nějak šahalo, tak vykonávat standartní úklid v terárku (výměna vody, vyhazvaní bobků, ...) a pak časem přibližovat ruku k hadovi a pak jej zkusit vzít jemně a pomalu do ruky, ale píši zkušenosti s psohlavcem.

Stejný problém jsem měla s krajtou královskou(Python regius), nechala jsem ji měsíc zabydlet, pak jsem jen tak náhodně upravovala listy v tera a najednou cyk, vyjela po mě, od té doby vyjížděla pokaždé, tak jsem si pořídila rukavici, když jsem ji měla venku, byla v klubku na ruce a znova vyjela proti obličeji, naštěstí jsem měla obličej daleko.. Takto jsem rukavici používala cca týden, vytahovala jsem hada každý den, to už se trochu zklidnil, poté bez rukavic a zvykl si. Teď to budou 3 měsíce, co už nekouše, tak jsem samozřejmě ráda..
Taky se říká, že se musíš nechat kousnout "pozná, že s tím stejně nevyhraje" Mě razítko před těmi třemi měsíci udělal:-) No a od té doby v poho;-)
Tak to zkus, každopádně ho nenechávej "pánem".
Ještě jedna věc(je to jen můj názor), pokud budeš brát toho hada, tak mu neukazuj ruku před hlavou, to že otevřeš tera, stejně už pozná, že tam "jdeš", takže já osobně jsem ho brala za břicho a pak až za hlavu.
Je to názor jen z mé zkušenosti, držím palce;-)

Jak je ta korálovka velká ?? U těchto mladat či větších zvířat,bych to nějak zvlášt neřešil ,,přeced jen to je had,který v podstatě nezpůsobí vážnější zranení,proto bych se nebál kousnutí a bral ho ven "na tvrdo" ... Nebo za použití háku ...

Ja bych zas doporučil si vzít nějaké rukavice,aby tě necítila a normálně si jí vytahovat každý den z terária po nějakém čase skusit bez rukavic.Přeji hodně zdaru.

Já bych zas doporučil opak, ty rukavice nosit celej den a po sléze je dát k hadici na celou noc, a to proto aby si zvykla na tvůj pach. Již pan Voženílek, takto odnaučoval kousat svého svěřence a to byla pánové a dámy Mamba.

já každý den (i několikrát) otevřel tera a hadoj dal očuchat svou ruku. Dělal jsem to i když byl v "S" (připraven k útoku). Pak jsem ho zase nechal v klidu. Teď když cokoliv v tera provádím, tak had jen zakmitá jazykem a dál to neřeší...
rukavice bych nepoužíval. Člověk v nich nemá cit. Navíc smrděj Bůh ví čim a kdo ví, jak různé pachy rukavic mohou působit na určitého hada. Pokud jde o to odnaučit hada kousat (pokud to tak lze napsat), tak jedině postupně holou rukou.- alespoň podle mě

Takovej soukromej tip: Vyrob si hak. Pokud to nepujde, mas jak s hadem manipulovat bez toho abys ses nechal pokousat. Ale uz jenom to, ze po hadovi nesahas rukou, ale lehce ho podeberes hackem a pak ho nechas na sebe pomalu naplazit je z my zkusenosti pro hada mnohem snesitelnejsi nez kdyz po nem sahnes rovnou rukou.

Přijde mi že děláte z komára velblouda, vždyť jde přece "jen" o korálovku a né o nějakou kobru či co. ;-) Mít na 1,5 roku starou korálovku hák je přinejmenším zbytečnost. Zkusil bych hada opatrně a v klidu vytáhnout ven s rukavicí (pomalu ho zespod podebrat, né nad ním 5 minut mávat rukou a pak ho násilím vytáhnout za ocas ven), následně rukavici sundat a nechat hada chvíly se proplazit na ruce. Většinou jsou totiž takhle vzteklí jen v teráriu, když je tou rukou zkrátka vyrušíme v jejich "teritoriu". Představuje pro ně totiž možné nebezpečí v podobě např. ptáka. Když už je pak ale had venku na ruce, tak se většinou zklidní a neútočí, pokud mu ovšem nijak neubližujeme a necháme ho volně v klidu prolézat po ruce. Takhle bych to zkoušel tak jednou týdně a postupně by se měl had zklidnit a nechat se v pohodě vzít rukou. Ono zase na druhou stranu při trocha šikovnosti není zas takový problém vytáhnout i dost kousavého hada holou rukou, aniž by vás kousnul. ;-)

No, myslim ze mysleka je porad stejna - netahat hada rychle a holou rukou, ten hak je mozna zbytecnost, to uznavam, on by stejne dobre poslouzil i treba klacik, naberacka nebo i ta rukavice. Nabrat hada necim, a pak ho polodobrovolne nechat na sebe naplazit - tot budiz vycuc z meho prispevku;-).

To já mám hada už dva roky, je to taky korálovka, ale nikdy sem se u ní nedočkala toho, že by chtěla kousnout nebo zaútočit. Je to takový velice mazlivý zvířátko... :-) Ale asi to bude tím, že jsme ji denně už od příjezdu domů měli v ruce:-D Nezbylo jí nic jinýho než si na nás zvyknout:-D

To ¨hle je prave ono. Porizeni hada jako mazla a pak ho odnaucovat neco, co je mu proste prirozene, nebo-li hadi. To neni jako odnaucit pejsana curat doma! proste se boji, nema kam utect, tak kousne, naprosto pudove jednani! No a co? Bez toho to preci neni had... Ja sve hady nechavam takove, jake jsou, obcas je vezmu do ruky, vetsi zvirata v rukavicich (abych enmel bebí), u malých to nebyva potiz. A uzivam si, ze jsou ta zvirata zdrava, nestresovana a mnozi se. Co vic chtit? Jako mazla mam zenu a Julcu (viz avatar) :) To staci :) A pokud ne, tak 5 kocek - ale ty jsou velmi sve :)

VH

kolikrat svehlavejsi nez zeny a to je kolikrat uz zase co rict:-D
EDIT (abych nebyl zas az tak uplne OT:) VH, naprosto s Tebou souhlasim, teraristika, ktera se dostava do podvedomi coby pet zaliba a v sounalezitosti s tim pet chov hadu a dalsich zvirat jsou docela problem. Lidi maji problem predelavat zvirata na neco, cim nejsou. Nekdo holt ma stest na kousaveho jedince, jiny ne. Dle meho se da naucit pristup ke zviratum,neda se naucit zvire nekousat... zvire muze jedine OTUPET a z toho duvodu prestat kousat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru