Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem T. hermanni - výbojka a vitamíny?

ideální stav by samozřejmě byl, kdyby svítila výbojka celý den , popř. v době jejího vypnutí by ji střídal jiný adekvátní zdroj světla (viditelného)
Ve vzd. 50cm, u nové lampy je biologická hodnota UV 6x vyšší než je běžné Evropské slunce. Proto nesmí být čék blbej a dát ji přiměřeně vysoko, nebo osvětlovat krátkými intervaly.

Tak, sme doma. Uvazujeme-li normalni zelvi stul normalnich rozmeru, takovej jaky sem tady videl ne fotkach, bude ten idealni stav na ni dejmetomu dvakrat denne na pul hodky bliknout. Dat ji vysoko, muj odhad je neco malo pres metr, abychom byli na tom normalnim evropskem slunci nebude uz moc efektivni(drahej provoz a zbytecne moc zareni prijde vnivec)

Tybrďo tak jak můžeš považovat žárovku za adekvátní zdroj světla? (bez urážky) můžu se zeptat, co je to za výbojky? jen čistě informačně, díky
1KW vysokotlakej sodik se mi nekde v maringotce vali. Vzhledem k tomu, ze neprovozuju velkopestirnu huleni, je mi k nicemu. Premejslim ze by se hodil na par akci v lete a na silvestrovskou beachparty coby imitace slunicka. Pak mam jeste 2.5KW zarovku z 35mm promitacky a ta na tom bude asi dost podobne. A 40W resp. 25W zarovky povazuju za adekvatni zdroj svetla i tepla pro svy dve climacophory, ted resim 70W usporku jako zdroj svetla pro svy dve zavojnatky a par kytek v jezirku.

A pod vybojkou stacila necela ctvrthodka a bylo to fuj

Nebyla to 300W osramka, ani sem to netvrdil, ale 2x 125W rtutovka se sundanou sklenenou bankou - plosnaky to foti hezky;-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny