Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem T. hermanni - výbojka a vitamíny?

bude ten idealni stav na ni dejmetomu dvakrat denne na pul hodky bliknout
A já říkám, že ideální stav to není a být nemůže, pokud vím, používají se UV výbojky hlavně kvůli co nejpřirozenější tvorbě kritického vitamínu a vůbec vnímání světa tím zvířetem (UVB je samo jen jedna z částí problematiky světla, to víme všichni)... a pokud to teda má být co nejpřorozenější, je ideální stav takový, kdy si zvíře může kdykoliv během dne regulovat svůj příjem "světla", tepla atd.atd. Tak, jak je tomu v přírodě.

Tozn. že nemůže být ideální stav takový, kdy má zvíře možnost dostat se k UV a dejme tomu světlu jen po nějakou vymezenou dobu chovatelem. Tím to ale nekritizuju, sám v několika terárkách praktikuju to samý, praktikuje to tak spousta jiných, daleko úspěšnějších chovatelů, jen bych to rozhodně nenazýval ideálním stavem, k tomu to má mooc daleko.

25W zarovky povazuju za adekvatni zdroj svetla i tepla pro svy dve climacophory
celou dobu se snad bavíme o želvách


Nebyla to 300W osramka, ani sem to netvrdil, ale 2x 125W rtutovka se sundanou sklenenou bankou - plosnaky to foti hezky;-).
já měl pocit, že jsme pořád u vitaluxu a výbojek do terárek :-), když na sebe necháš pražit čtvrt hodiny kdoví jaký hodnoty UVC...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny