Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - co jí je??

Tino:
a) nachlazený had nekýchá, ono mu to ani nemůže jít z jistých anatomických důvodů.
b) problém vůbec nemusí souviset a zřejmě ani nesouvisí s nachlazením. Zápal plic např. nemusí být zdaleka způsoben jen nachlazením. Předpokládám, že bude mít plný krk hlenů. Jedná se zřejmě (zcela určitě) o importovanou krajtu a s tím bych spojoval její stav. Samozřejmě na dálku nelze říct, co konkrétně to způsobilo, jestli nevhodné podmínky (teplotní, vlhkostní) v době importu nebo až u Vás nebo, co stav "rozjelo", ale bez zkušeného veterináře nebo chovatele se asi neobejdete. Každopádně by to chtělo mu pomocí hadičky/ katetru a injekční stříkačky odsát hlen z oblasti úst a krku, udržovat vyšší teplotu (24-26) i v noci. Z pomocí veterináře by bylo třeba zjistit, co je příčinou a podle toho začít léčbu (buď jen udržením teploty, odsávání hlenu, vyplachování úst a podávání vit. C nebo v horším případě podání ATB, nejlépe kultivací zjistit účinná ATB).
c) vyvarujte se stálé vysoké vzdušné vlhkosti v málo větraném teráriu (může být zapříčiněna nevhodnou velikostí, (ne)vzdušností a umístěním větracích ploch spojenou z častým rosením apod.).
d) měsíc může být právě ta doba na rozjetí nějakého průšvihu, většinou to je otázkou několika týdnů v ne zcela vhodném prostředí, které podpoří rozvoj již započatého problému.

P.S.: Žrala během doby chovu u Vás sama a dobře? Žere ještě nebo už potravu odmítá?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny