Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - nežravost

Dobrý den.mám dotaz.moje švagrová si v květnu tohoto roku koupila ve zverimexu leguána.věk ani pohlaví není známé.ale má asi kolem 2 let.problém je v tom že od jeho koupě nechtěl žrát nic jiného než salát a čínské zelí. před třemi týdny mu kompletně předělala terárium.(nové větve,kameny,osvětlení,písek,misku na vodu a přidala mu ještě topný kámen....)od té doby nechce žrát vůbec a začal být dost agresivní.řekla jsem jí že je to tím stresem z nového prostředí....ale co teď?má počkat jestli si zvykne? nebo vrátit terárium zpátky do původního stavu...je strašně vyhublý....tři týdny je moc dlouhá doba.nebo ho krmit násilně???prosím poraďte....podotýkám že podmínky v teráriu má v pořádku.teplota,osvětlení atd...děkuji vám za odpověď
Změna předmětu, původně: Leguán Zelený - nežravost (halapremek)

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, tady zasilam , jak vypada terarium u nas. Zakladem je kvalitni UVB a mnozstvi polic a vetvi…
Mirror001 15.11.2009 18:57
Mirror001
to je paráda, vypadá to fakt pěkně. :-) Můžu se zeptat, co je to za kytky? to není živé, že ne? A ja…
ghosta 15.08.2010 16:36
ghosta
Diky, ted to vypada trosku jinak:-) Kytky samozrejme umele. Co se tyce velikosti, tak dve nejdelsi s… nový
Mirror001 16.08.2010 14:02
Mirror001
Ta větev je z borovice, vím, že to není nejvhodnější, ale je suchá, ostříkali jsme jí vapkou a přeli… nový
ghosta 16.08.2010 15:00
ghosta
Neviem tych dvovodov je naozaj vela prečo nemusi žrať .. ale prve nak skontroluju podmienky či su v…
sp0nk4 11.05.2010 09:37
sp0nk4
ahoj vyuzijem toto vlakno mam leguana dva tyzdne a stale nezerie no vlastne len strasne malicko raz… nový
marecek007 30.09.2010 17:03
marecek007
Mládě jaké velikosti/váhy? Nejsem vyloženě specialista (leguš máme rok + rok péče předtím), ale jest… nový
YDraigGoch 01.10.2010 15:53
YDraigGoch
věk ani pohlaví není známé.ale má asi kolem 2 let trošku odveci ale musim zareagovať.:D nový
PALO 04.10.2010 20:03
PALO
Ano mate pravdu-je v novom prostredi.Vyhodte piesok a vyhrevny kamen.Vylihovanim na teplom kameni mu… poslední
johny13 04.10.2010 20:26
johny13

to je paráda, vypadá to fakt pěkně. :-) Můžu se zeptat, co je to za kytky? to není živé, že ne? A jak je terko veliké? My jsme teď vyrobili nové, takže přikládám fota a prosím o komentáře :-D Ale ještě to není dodělané, na zadní stěnu příde korková kůra a nějaké poličky, bude tam ještě jedna velká větev, chybí tam větrání (kam s ním? :-D )... Světlo přendáme ze starého. Na zemi máme pravé kameny, ale je to natřené nějakým.. nečím :-D udělalo to takovou průhlednou vrstvičku jakoby umělé hmoty, takže to snad pude umývat.
Poraďte, co tam ještě dát? :-)

[img]http://www.q3.cz/images/92DSC04383.jpg[/img]

view.php

Diky, ted to vypada trosku jinak:-) Kytky samozrejme umele. Co se tyce velikosti, tak dve nejdelsi strany pudorysu maji kazda pres 2m, na vysku je to 2,5m.

Terarium mas pekne, co se tyce vetrani, vyrizl bych 2/3 stropu nebo bych ho dal nad ty oteviraci dvirka. Kdo vi, mozna se jeste nekdo ozve...
Chtelo by to nejake horizontalni police. Ta vetev co tam mas...neni aromaticka? Nepousti smolu? Urcite bych to zevnitr natrel vhodnym lakem.

Co to puvodne bylo?Skrin?:-)

Ta větev je z borovice, vím, že to není nejvhodnější, ale je suchá, ostříkali jsme jí vapkou a přelili vařící vodou. Smola z ní neteče.
Skříň to není, ty skleněné stěny jsou okna, podlaha a strop osb desky a zbytek normal dřevěný prkna :-) původně jsme chtěli skříň, ale oni většinou mají moc malou hloubku, tak jsme to nakonec udělali takhle. Je to velký 1,5 x 1,2 x 2,1.

Teď už odbočuju od tématu, ale ještě jsem chtěla poradit, myslíte, že mám pořídít druhého leguána? Mám samce, jsou mu asi 4 nebo 5... Měří metr dvacet (nevím, jak velcí by v tomhle věku měli být, ale zdá se mi, že je docela obřík :-D ) A je v pohodě, neřekla bych, že je nějak dominantní.. Hrozně rád na sebe kouká do zrcadla, ale neútočí, akorát kejve a olizuje :-D
Kdybych mu sehnala stejně starou holku, byl by rád, ne? Myslím že terko by mohlo být pro dva dostatečně velké.. Je šance, že by si na sebe ještě zvykli? :-)

Neviem tych dvovodov je naozaj vela prečo nemusi žrať .. ale prve nak skontroluju podmienky či su v poriadku ked budu v poriadku tak može byť v obdobi parenia a vtedy su nervozne .. ak žere netreba sa nanho pozerať .. moj vtedy prestane žrať ak sa nanho niekto pozera .. ked aj to bude v poriadku tak skuste ist za zverolekarom či je všetko s nim v poriadku .. a ak ma žive rastliny v terariu lebo trošku tak vyzeraju tak nech ich prve skontroluje či su cele .. on sa može nažrať tych rastlin niekde v zadnej časti teraria a nemusi žrať svoje .. a s tym krmenim .. treba davať velky pozor aby mu nepolamali sanku nevipichli oko ..

ahoj vyuzijem toto vlakno mam leguana dva tyzdne a stale nezerie no vlastne len strasne malicko raz zjedol cinsku kapustu take tri malicke kusky a raz asi tri listky pupavy. posipam mu to reptimneral h. je to mlada. uz mu odstava koza na bokoch. dakujem za odpoved. terarko je myslim v poho ma policke hore ma 38c len vlhkost mam horsiu len 60 az 70. http://www.akvarko.cz/terarium.php?nadrz=6521&druh =1&text=leguan

Mládě jaké velikosti/váhy? Nejsem vyloženě specialista (leguš máme rok + rok péče předtím), ale jestli za dva týdny snědl tři listy čínskýho zelí a tři lístky pampelišky... tohle dát té naší obludě, tak by potom snědla i mně... zkuste třeba chvíli vydržet bez posypávání reptimineralem, ne každýmu zvířeti to chutná - naše legu má radši vitamíny a kalcium na něčem šťavnatém. Nabízejte dokud to jde hodně pestrou stravu - zkuste pampelišky, jitrocel, kontryhel, jetelinu, cokoliv jedlého zeleného (dá se tu najít skvělý krmný návod) a třeba i ovoce a zeleninu. Banán je sice samý cukr, ale když vám ho sní a je hubeňourek, tak nevadí (ta naše o něj nestojí, ale může se utlouct po hroznovém vínu a jahodách i se stopkama - a zase, nic nepřehánět), jemně nakrájenou papriku (bacha, má hodně vit. C), nastrouhanou mrkev, lehce povařené fazolové lusky (neosolené)... terárko vypadá hezky, vyhřátý na 38 stupňů by měl jíst v pohodě a 60 - 70% vlhkost je v normě, pokud vím...
Nebojte, on si vás snad někdo z místních mudrců vyhmátne a poradí trochu líp... přeju hodně štěstí, vidno že jste si s přípravou chovu dal docela práci. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...