Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování-problém

Bavila jsem se s člověkem, který vodní ževly zimuje už několik let, a říkal, že zimování v jezírku nedoporučuje, protože když je mělké, tak želvy mohou umrznout, a když je hluboké (1 m a víc), tak se mohou utopit! Zní to šíleně, ale bohužel je to pravda, želvy prý někdy zůstanou u dna a přestanou se vynořovat pro vzduch, kyslík přijímají jen kůží z vody, a to nemusí stačit. Prý se takhle běžně utopí pětina zimujících želv:( Další riziko je, že když se v lednu oteplí a želvy se odzimují a začnou se slunit, tak když pak zase spadnou teploty, želvy nemusí zvládnout přejít zase do zimování. Nejbezpěčnější zimávní vodních želv je prý ve sklepě v mělké nádobě s vodou (želva musí mít schovaný krunýř, ale musí se pohodlně nadechnout.)

Sama jsem viděla na svých želvách v asi 60cm hlubokém bazénku, že ta větší nemá problém s nadechováním a klidně by ziumovala, ale té menší se nechtělo ziámovat, protože by se musela vynořovat pro vzduch.

Vaše želva mohla mít jiný problém, ale píšu to sem kvůli těm ostatním želvám. Pokud teda není mrtvá, tak bych ji rozhodně nezkoušela zimovat znovu - pravděpodobně by to bylo naposled:(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny