Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování-problém

Chce se mi blejt velebnosti, snad poznas zda je mrtva, nebo ziva, rekl bych, ze ste "meli zelvu". A uz ses na ni byl dneska podivat?3-[ Kousek vys, mas napsane, ze se staci zelvy dotknout, popr. zatahat, tak zjistis, zda je ziva.
Však seš dobrej, že to poznáš.Někdo kdo neviděl jak vypadá želva ve stavu hibernace, tak si nebyl plně jistej, což se dá pochopit no.

Jinak pravda je taková, že zimování pro želvy není zas tak snadno snesitelné, jak se dá na webech dočíst.V podstatě jsem ani snad nikde neviděl nějak detailně popisování zimování těchto želv v jezírku.To je asi tím,že nikdo se odchovu nějak zvláště nevěnuje a navíc když není uplně potřeba zimování k úspěšnému odchovu.Každopádně v tomto stavu kdy želva už plave na hladině s vytaženýma nohama a hlavou a vůbec nereaguj, tak je už konec.Nj, bohužužel i to se stává.Může to mít dost příčin, ale nenechával bych zazimovat želvu, která není nemá super zdravotní stav.Je taky důležitý, aby byla želva dostatečně vykrmena.Ono jestli nebyly dokrmovány, tak ne vždy najdou v jezírku vše co potřebují.ALe zase na druhou stranu tak tří týdny před zimním spánkem, už by měla přestat žrát.Ale u želv v jezírku to nijak neovlivníte.Jinak jak si psal, že máš hloubku 70cm, tak to není zas tak uplně jistý, že to nezamrzne až na dno,takže to chce určitě něčím přikrýt, nebo prostě nějak zaizolovat z vrchu.Už bych asi želvy ven nevyndaval a když jo, tak postupně "rozmrazovat":)a pak už bych je nechal normálně v akvárku doma, už bych se nepokoušel znova je zazimovávat někde jinde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny