Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr terária pro leguána, rady

Dobrý den, plánuji koupi Leguána zeleného a chtěl bych se poptat na pár věcí kolem něj. Zaprvé jaké terárium - líbí se mi toto http://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/teraria/ sklenena/1986/ , ale zajímalo by mě spíš jakou velikost, asi něco vyššího, bude 60 cm stačit?

Druhá věc je jak leguán pije? Napadá mě samozřejmě dat tam normálně misku, ale četl jsem i něco o kapátkách - http://www.akva-exo.cz/detail/teraristika/napajeck y/3370/ - co je vhodnější? A kolik toho vlastně vypije?:-)

Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Terárium by pro začátek stačilo ale budeš pak muset koupit větší ideálně kolem 2,5m délka x 1,5m šíř…
jakubsawyer 16.11.2009 09:45
jakubsawyer
Nejlepší je dát leguánovi do terária větší misku s vodou Nejlepší je dát leguánovi do terária vyhř…
MadMike 16.11.2009 10:58
MadMike
Nejlepší je dát leguánovi do terária vyhřívaný bazén na 30° s filtrací tak, aby v něm mohl plavat a…
jakubsawyer 16.11.2009 15:15
jakubsawyer
Jasnačka, to byl jen takovej mini šťouch, neber to vážně :-) Mozna me tady budou ostatni kamenovat,… poslední
MadMike 16.11.2009 17:45
MadMike

Terárium by pro začátek stačilo ale budeš pak muset koupit větší ideálně kolem 2,5m délka x 1,5m šířka x 2m výška .Nejlepší je dát leguánovi do terária větší misku s vodou aby se v ní mohl i vykoupat a potom denně měnit.Nejlepší je dát do terária spoustu silnějších větví ,větší misku s vodou ,žárovku na výhřev,uvb žárovku,apod...Skus kouknout na www.leguanzeleny.cz tam je o chovu leguánů zelených spousta informací.

Jasnačka, to byl jen takovej mini šťouch, neber to vážně :-)

Mozna me tady budou ostatni kamenovat, ale ja u legose misku s vodou nemam...

Fakt je, že miska s čerstvou vodou plní mnohdy spíše funkci preventivní, tozn. zvíře, které začne mít určité problémy, kterých si zatím chovatel nevšimne, protože na venek se to nijak neprojeví má vždy možnost doplnit tekutiny a zamezit tak vlastní dehydrataci (např. při začínající dně nebo ledviny/močák všeobecně rosení myslim moc nepomůže). Já osobně vždy doporučuju aby měla zvířata po celý den přístup k čerstvé vodě.
Zvlášť legoš, kterej je krmenej čerstvým a umytým zeleným, kolikrát ještě poroseným a v dobré kondici vůbec pít nemusí. Navíc když má možnost se smočit ve vaně... nema problema ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru