Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vychlípený penis-co s ním?

HELP!
dnes jsem zjistil u svého samce anámky vychlípený penis. Nejde zpet, je trochu poraněný ale nijak vážně- spíše odřený. Želvák se zdržuje mimo vodu a dosah jiných želv. Už jsem ho dal extra. Co s tím?
je možné, že se vrátí zpět, nebo to bude vyžadovat veterinarní ošetření?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem se práve vratil z Prahy a želvák už nežije.
petrmed 21.11.2009 20:37
petrmed
Doprd... skoda :(
VH 21.11.2009 21:51
VH
Skoda, skoda.Zazil jsem to same a po 14 dnech zelvak dopadl stejne, chce to veterinare, ale po boji…
amba 21.11.2009 22:03
amba
Je možné, že měl ten prolaps delsí dobu, možná i 2 dny. Nebyl jsem moc doma, bohužel, jinak bych si…
petrmed 22.11.2009 10:02
petrmed
Pokud do soboty uhynul, tak by v pátek opravdu pozdě bylo. Tady je trochu otázka, když to prošlo cel…
Petr60zelv 22.11.2009 22:24
Petr60zelv
S tim krmenim je to tak, ze dostavaji vesmes pampelisky, žížaly, plže a rybí maso, omezene granule,…
petrmed 23.11.2009 17:34
petrmed
Jinak co si myslite o tom Tenazymu? O amputaci jsem take uvazoval...ale k cemu by mi byl takovy same…
petrmed 23.11.2009 17:36
petrmed
ale k cemu by mi byl takovy samec? Tak k chovu samozřejmě ne, ale mohl dál fungovat a dělat radost… poslední
Arutha 23.11.2009 18:17
Arutha

Je možné, že měl ten prolaps delsí dobu, možná i 2 dny. Nebyl jsem moc doma, bohužel, jinak bych si toho všiml hned, tak jsem to resil az v patek v noci. Uz tehdy to docela zapachalo, asi to už mel i nekrotické.
Dnes preparuju. Uz jsem kleštěmi odstranil hlavu, komčetiny a ocas. Po odstarnění ocasu, vypadla z kloaky ulita plovatky. Domnívám se, že to je primarní příčina celeho problému. Došlo k zácpě a díky ní i k prolapsu penisu. U veta by se na to asi prislo na rentgenu. Je však otázkou, zda by už stejně v pátek nebylo pozdě.
Každopádně je to moje chyba - ať už dietetická- (krmil jsem plovatkou toulavou, která má docela silnostennou ulitu, která dělala anámkám problémy - měl jsem krmit jako obvykle plovatkami nadmutými, ty jsou křehoulinké) a druhou fatalní chybou bylo že byly bez dozoru a nešel jsem včas k vetovi. Škoda. Věřil jsem tomu, že to dobře dopadne.

Pokud do soboty uhynul, tak by v pátek opravdu pozdě bylo. Tady je trochu otázka, když to prošlo celým zažívacím traktem, mělo to projít i kloakou, obalené celulozou z rostlinné složky potravy - u annamensisek by měla rostlinná složka představovat tak 30 - 70 %. V ZOO Praha se pro ně dobře osvědčilo želatinové krmení. Třeba by se šlo i domluvit na nákupu samce nepříbuzného těm zvířatům od Panušky.

S tim krmenim je to tak, ze dostavaji vesmes pampelisky, žížaly, plže a rybí maso, omezene granule, sem tam moučné červy. Minuly tyden byly ale na granulích a tech plovatkach, nemel jsem cas, tak jsem jen sypl a sel...a takhle to dopadlo.
O te Praze vim, jeste to zkusim nejak domluvit. Nejezdim vsak do Prahy nijak casto, je to dost z ruky. Zkusim sehnat kontakt na pana Velenskeho a jak se budu chystat v ty smery, tak ho zkontaktovat a samce bud odkoupit od zoo ci smenit za samici.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru