Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyhublost leguana

Ten panacur nemusí na některý parazity vůbec zabrat (myslím třeba na améby nebo kokcidie - ale nevím!), takže bych pro klid duše nechal udělat rozbor, je to pár kaček a dá se lecčemu předejít. Strava je OK, tím ovocem se toho moc nedožene, ale můžete mu zkusit dát občas víc bílkovin - uvařit nějaký bezvaječný těstoviny, tofu, nějaký obiloviny, výhonky nebo třeba kvalitnější leguání granule - no čím víc o tom píšu, tím míň se mi to zdá jako nějaké účinné řešení, zkusit to můžete, není to nic co by ho zabilo, ale nepřehánět!
Jestli není jistý, že to druhý je samice, tak bych je určitě oddělil. Určitě před terárkem nesedíte pořád, jestli ho utlačuje (což nekdy nemusí nutně znamenat nějaký brutální fyzický útoky), tak to může hrát docela zásadní roli.
Jestli je to nervovýho původu, mohlo by pomoct píchání B12 po nějakou omezenou dobu, ale to už určitě konzultovat s vetem.

teplo ma 40w tesne nad sebou
Klidně mu tam dejte třeba todle 100W a víc nad něj. Jestli je to už větší kousek, pod obyč 40w mu bude trvat strašně dlouho, než se dostatečně prohřeje, jestli vůbec. Jen ať se může pěkně rozpálit, legoši snesou hodně tepla a je jim dobře i na místech, kde se dají smažit vajíčka...(brát s rezervou)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny