Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvěžovač vzduchu a sklípkani

Mám dotaz ohledně různých voňavých osvěžovačů vzduchu (těch do zásuvky) a sklípkanů. Mám v pokoji cca 30 sklípkanů a jiné havěti. Se zápachem jsem nikdy problém neměl, dokud jsem si nepořídil pogonu. Chtěl bych vyzkoušet nějaký výše uvedený osvěžovač, ale bojím se jak by na něj reagovali pavouci, případně štíři, švábi a cvrčci.

Předmět Autor Datum
V počátcích svého chovu jsem takové blbosti řešil taky, při vyprázdnění hadů, vyzvracení, apod. Pak…
carlos 24.11.2009 07:21
carlos
Mame v obyvaku aktualne 1.4 P.vitticeps + 1.5.5 E.macularius a se zapachem zadny zasadni problem nen…
lucifer 24.11.2009 07:51
lucifer
co dodat...někde sem k tomu našel i nějakej test a protože se tyhle dotazy pravidelně opakujou, skov…
Nery 24.11.2009 13:45
Nery
"kakanky" jak ty říkáš uklízím denodenně to se neboj, jen jsem doufal že někdo bude mít tip na nějak…
Fredy176 24.11.2009 22:44
Fredy176
Nám se osvědčil laparen. Koupil jsem to na zkoušku a říkal si, že to je asi blbost, ale ono to fungu… poslední
Artuš 24.11.2009 23:14
Artuš

V počátcích svého chovu jsem takové blbosti řešil taky, při vyprázdnění hadů, vyzvracení, apod. Pak mi začaly mezi sklípkany "nevysvětlitelné" úhyny, nebylo to nic velkého, ale u kusů, kde úhyn mrzel několikanásobně. Dnes na osvěžení vzduchu používám okna v místnosti a naprostá spokojenost. Vůně lesa natlakované v lahvičce a podobné sajrajty mi do baráku nesmí, stejně jako v létě se raději nechám sosat komárama.

Mame v obyvaku aktualne 1.4 P.vitticeps + 1.5.5 E.macularius a se zapachem zadny zasadni problem neni. Staci pravidelne uklizet kakanky, a samozrejme vetrat. Horsi je to jen pri odchovu mladat, jednak toho produkuji vic, a druhak je neukrmime svaby. Musime pro mladata kupovat cvrcky a mam pocit ze z nich jsou exkrementy o dost smradlavejsi.

Jinak plny souhlas s Carlosem - prebijet smrad jinym smradem neni reseni, osobne veskere tyhle chemicke sracky (sorry za hruby vyraz ale neni vystiznejsiho slova) absolutne nesnasim.

Nám se osvědčil laparen. Koupil jsem to na zkoušku a říkal si, že to je asi blbost, ale ono to funguje (teda aspoń u nás, nechci dělat reklamu, třeba je to náhoda...). Osm terárek v obýváku (včetně pogony, žab atd.) a nesmrdí to. Není to teda úplně zadarmo. ale těch pár pětek za měsíc zas není tak hroznejch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru