Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamlžovač - Exo terra fogger

Dobrý deň!

Mal som v pláne zakúpiť zamlžovač exo terra fogger (http://www.exo-eko.cz/mlhovace-do-terarii/mlhovac- exo-terra), ale potom som našiel na youtube tieto dve videá, ktoré ma trochu zneistili... 1. video: watch 2. video: watch
Nemáte prosím niekto skúsenosti s týmto výrobkom?

Ďakujem!

Mišo
Upravena velikost písmen.
Změna předmětu, původně: ZAMLŽOVAČ - EXO TERRA FOGGER (Kurt)

Předmět Autor Datum
Anglicky asi neumíte, že? V diskuzích pod oběma videi se píše, že stačí přečíst manuál - nutné je ze…
Kurt 24.11.2009 08:58
Kurt
Anglicky rozumiem, ale je fakt, že komentáre k videám som si neprečítal. Takže som sa zachoval podob…
Mišo_bui 24.11.2009 09:16
Mišo_bui
Ne, osobní zkušenost nemám - ale tady: http://tera.poradna.net/q/view/15186-co-do-teraria ?page=r152…
Kurt 24.11.2009 14:51
Kurt
mad sice funkci popisuje,nicméně špatně,pravdu má filda ob příspěvek... já tento přístroj používám l…
viper 24.11.2009 15:35
viper
Je to pravda, my jsme to pak zkoušeli - snažil jsem se na tom udržet ruku co nejdýl a ejhle, žádná s…
MadMike 24.11.2009 16:22
MadMike
Bejci, a co pouzit klasika zvlhcovac vzduchu SPS 808 http://www.zdravi-sport.cz/ultrazvukovy-zvlhcov…
VáclavM 24.11.2009 21:38
VáclavM
Přesně ten jsem měl na mysli (SPS) ;-)... (mj. ho mám a vystačí mi na velkou místnost)
MadMike 24.11.2009 21:42
MadMike
Mad,václav-souhlas při dnešní dostupnosti a cenách je ve většině případů lepší použít ty "domácí"mlž… poslední
viper 24.11.2009 22:27
viper

Anglicky asi neumíte, že? V diskuzích pod oběma videi se píše, že stačí přečíst manuál - nutné je zejména: nepoužívat tvrdou vodu (ideálně destilovaná či alespoň převařená), a také to, že v žádném případě nesmí dojít ke kontaktu zařízení se zvířetem.

Anglicky rozumiem, ale je fakt, že komentáre k videám som si neprečítal. Takže som sa zachoval podobne ako autori spomínaných videí, ktorí si zrejme neprečítali nádod na použitie zamlžovača... Máte vy osobne nejaké skúsenosti so spomínaným produktom? Môžete mi ho prípadne odporúčiť?

Ďakujem!

M.

mad sice funkci popisuje,nicméně špatně,pravdu má filda ob příspěvek... já tento přístroj používám léta a spokojenost,občas se musí vymněnit membrána,čím tvrdší používaná voda tím častěji.
Každopádně je nutné zamezit kontaktu se zvířaty,řešit se to dá všeliak,nejjednoduší je koupit si k tomu ten originál vodopád pokud to tvoje peněženka a vkus unese.
Já si vymyslel vlastní řešení-ten výrobník uzavřu do těsící nádoby (3 litrovka.kyblík na barvy) do víčka navrtám 3 otvory-jeden na přívodní kablík,ve druhé je hadice nebo trubka půl až třičtvrtě coulová,a do třetí je přivedena akva vzduchovací hadička zapojená na motorek..fungule to tak,že motorek do nádoby vhání vzduch a tím vzniká přetlak který vhání "mlhu" do trubky....konec se dá nad větrací mřížku(nejjednoduší)nebo vyvrtaným otvorem přímo dovnitř(je potřeba zajistit aby se dovnitř nemohli dostat chovanci nebo krmivo) jde to i na několik metrů délky trubky.Je nutné trubku kterou vháníme mlhu vyspádovat tak,aby část mlhy která kondenzuje na jejích stěnách stékala spátky do nádoby.
(viper)

Je to pravda, my jsme to pak zkoušeli - snažil jsem se na tom udržet ruku co nejdýl a ejhle, žádná spálenina :)) Ještě ho někde mám na půdě.
Nicméně si pořád myslím, že je to hovadina - viper: samozřejmě, když z toho ukutíš takovýhle komplexní zařízení, tak už je to vlastně uplně něco jinýho a zřejmě to i funguje. Ale i tak si myslím, že je lepší použít už domovní ultrasonic s nádržkou na 3L a z toho by se takhle dalo možná obstarat i víc terárek. A když to není zrovna bionaire, tak je to za hodně podobnou cenu.
Svou chybu ale uznávám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru