Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno infekce Pseudomonas spp. a lecba u P. vitticeps

Takova neverending story - resil jsem uz kdysi tady: http://tera.poradna.net/q/view/74877-chronicke-dyc haci-potize-u-agamy-vousate - ale doted neni uplne uspokojive vyreseno, tak zkusim vzhledem k novym skutecnostem zalozit jako novy dotaz...

- problemem je u 2 samic opakujici/vracejici se dychaci potize, zvire je zahlenene, spi "ve stoje", pri dychani pochrchlava a nadzvedava se. Naposled jsme dali na rozbor vyter z krku, a bylo zjisteno "pomnozeni: Pseudomonas spp." a pritomnost (v mensi mire) Acinetobacter spp.

Dle daneho rozboru byly naordinovany antibiotika, a priznaky zmizely - u jedne ze samic, u druhe se problemy zase vratily - ale byla lecena jeste pred danym rozborem. Jde o onemocneni s velmi pomalym prubehem (1-2 mesice po skutecne napadne priznaky a i pak velmi pomale zhorsovani stavu), dle vseho jsme si to zavlekli s jednim sameckem zakoupenym na burze - byt byl pres mesic v karantene. U nej ale po jednom preleceni vse v poradku a uz se mu to nevratilo. Trapi nas jen ty dve samice, dalsi zvirata jsou taky v pohode. Teda - doufam ze ta jedna uz bude v pohode, druhou jsme ted pri priznacich dali na samotku a ode dneska bude zase brat ab.

Pisu jen kdyby nekdo mel nejake prakticke zkusenosti s lecbou tohohle typu infekce - jestli nevi jak se siri, a jak zabranit opakovani atd. Predem diky moc za relevantni nazory a rady.

Předmět Autor Datum
Koukam ze nikdo zadna reakce a mame s danou agamou zda se skutecne vazny problem, tak bych prosil po…
lucifer 14.12.2009 18:17
lucifer
Uzaviram jako "vyresene", vyresil doktor Smrt. Hodne blbe reseni, ale asi to uz proste jinak neslo.… poslední
lucifer 11.01.2010 10:26
lucifer

Koukam ze nikdo zadna reakce a mame s danou agamou zda se skutecne vazny problem, tak bych prosil pokud by k tomu nekdo mohl cokoliv, budu fakt vdecen..

Od data zadani dotazu brala agama 5 injekci s antibiotiky - kazdy den jednu, nereknu co, nicmene ty same co te druhe pomohly. Zdalo se ze se situace lepsi - dokazala spat v klidu "v leze" a nezvedala se - porad ale jako by hur dychala pres den, obcas si "odchrchlala" - bral jsem ze je jeste po te infekci zahlenena a chvili to potrva nez se to uklidni. Neuklidnilo, a dnes je najednou cela divna - ma problemy s pohybovanim, jako by nedokazala normalne chodit - nezvedne se na nohy, a tezko dycha. To zacalo prakticky vcera - prolezela cely den pod zarovkou a spis se "plazila" po brise nez chodila. Dne je to jete horsi - ma sama problem si vylezt na plosinku. Zitra dopoledne s ni jdu k veterinari, fakt nevim co to muze byt??? Par dni odmita potravu, to ale neni az takovy problem - nijak podstatne nezhubla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru