Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opuch krku uzovky cervenej - poradte pls neskusenemu

Dobrý den, rád by som vás skúsenejších chovateľov poprosil o radu a pomoc. Prvý krat v nedelu som si všimol u svojej malej užovky červenej ( cca 4 roky, 160 cm) ze ma nejaku čudnú čast za krkom. Úplne veľkú opuchlinu ako nejake prasa slaninu :-( je to blbe prirovnanie ale skutocne to na to vyzera. Prikladám foto pre predstavu.
Ako som pisal - v nedelu som sa s tym stretol prvy krat, a dnes utorok vecer zase. Ma to take opuchnute ale za pol hodinku uz to je v normále. Ziadny opuch nie je vidiet, had je kludny, nie je agresivny. teplotu a vlhkost ma normalnu - tak ako cele 4 roky, zrat zrala pred 2 tyzdnami - od kedy toho hada mam som s nim nemal skutocne ziadne problemi, len teraz toto ma vyplasilo.
Poradi alebo povie mi niekto co to je? uz sa aj ukludnujem s tym ze su to mozno hormony alebo len nejake prechodne obdobie koli pareniu, ale skutocne neviem co to je - ako pisem nemal som s nou doteraz problem.

Tak vas vsetkych prosim kto mozete poradte lebo o tyzden idem na dovolenku a hada nechavam na par dni sameho tak dufam ze sa mu nic nestane a ak by to bolo nieco vazne tak aby som este stihol navstivit zvelolekara. Vdaka vsetkym za ochotu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny