Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elaphe guttata

Zdravím, mám dotaz...měla jsem pár elaphe guttata, ale samice mi umřela, příčinu nevím, ale vím že měla asi týden před tím dost průjem.Samec byl v pořádku. Už je to tak dva měsíce. A teď mám pocit že i samec má průjem.Ale jinak je v pořádku, žere pravidelně.Radila jsem se s veterinářem, a ten mi poradil ať do něj nějak dostanu živočišné uhlí.Nevíte jak?Chtěla bych ho teď zimovat, tak nevím jestli to není něco vážnějšího.

loading...
Předmět Autor Datum
Zdravím ... Chovala jsi hady společně nebo každého zvlást´ ?! Nechal bych udělat rozbor trusu,kdy by…
Filip 16.12.2009 16:29
Filip
Hady jsem chovala společně ale samec je už zhruba dva měsíce bez samice, a v okolí se nikdo přímo na…
Misin90 16.12.2009 16:34
Misin90
Tak,že spíše pejskař (p. doktor) .. Napiš sem odkud jsi,aby ti mohl případně někdo poskytnout kontak…
Filip 16.12.2009 17:04
Filip
jj diky:) jinak jsem z třince
Misin90 16.12.2009 17:10
Misin90
Dobrá veterinářka je v Třinci na terase, bývala tam kdysi školka, mám i číslo, kdybys chtěla prvně z…
Tess 16.12.2009 21:28
Tess
jj to číslo by bylo fajn diky moc:)
Misin90 17.12.2009 06:42
Misin90
Máš ho v poště;-)
Tess 17.12.2009 10:23
Tess
Ahoj mám dotaz ohledně těchto užovek. Mám dvě v jednom společnym tereriu a nevím na 100 procent jest…
Dom 30.12.2009 11:03
Dom
V 5měsících se ještě pářit nebudou ale za čas by mohl tenhle problem nastat a nebylo by to dobrý pok…
Cheert 30.12.2009 11:29
Cheert
Zdravím, ráda bych si pořídila páru e.guttata.Mám doma prázdné,větší terárium,ale bylo uskladněné a…
Sotkova 30.12.2009 12:05
Sotkova
A co si to upravit na 90x55x30 :-). Byla by s tím trocha práce... Pozadím pro hady nic nevyřešíš.
Cheert 30.12.2009 12:10
Cheert
Ale ja si myslim, ze by se to vyuzit dalo - ne pozadim, ale terasama a pod. a ziskas tim dost prosto…
VH 30.12.2009 12:16
VH
To je super,podle toho co jsem vypočítala podle takových těch ccá vzorců počítající s délkou hada mi…
Sotkova 30.12.2009 12:21
Sotkova
No, já bych ho taky "položil na záda", pokud by to aspoň trochu bylo možné.
krokodýl 30.12.2009 12:23
krokodýl
Coz je samosebou reseni, ale pisatelka psala, ze jde o prostor a ze mu prizpusobuje terko, ne? VH
VH 30.12.2009 12:24
VH
Neee, děláš v tom hokej :-D. Nejjednoduší je to přetočit a nevymýšlet nějáký plošiny :-p který nejso…
Cheert 30.12.2009 12:36
Cheert
pisatelka psala, ze jde o prostor a ze mu prizpusobuje terko, ne? Nic takového, psala jen, že zjist…
krokodýl 30.12.2009 12:47
krokodýl
Já bych je tam zatím dal a je čas řešit terárko později.
krokodýl 30.12.2009 12:49
krokodýl
No ja mám to samé, akvarium o rozměrech 80x30x50 dhv a mam tam nějaké terasy a hadum to nějak nevadí…
Dom 30.12.2009 13:27
Dom
Odpovíte mi někdo PLS?
Dom 31.12.2009 13:28
Dom
Jinak k dotazu výše v kolika měsicích by mohlo už dojít k páření? počítam že velký tera budu mít tak…
krokodýl 31.12.2009 13:34
krokodýl
JO jen jsem chtěl aby bylo jasný, že jo to TERARIUM udělané ze starého akvaria :-) Jinak díkes za r… poslední
Dom 02.01.2010 22:42
Dom

Zdravím ... Chovala jsi hady společně nebo každého zvlást´ ?! Nechal bych udělat rozbor trusu,kdy by náhodou něco ... Jinak s tím uhlím ti neporadím,ale nevím zda je to pro hady vhodné (na průjem) ... Zkušenější určitě doplní či opraví ...

Hady jsem chovala společně ale samec je už zhruba dva měsíce bez samice, a v okolí se nikdo přímo na hady nespecializuje, takže veterinář který ví jen něco málo mi tohle poradil,jen teď nevím jak je to s tím rozborem trusu?Nemám s tím žádné zkušenosti, kam to poslat atd.

Tak,že spíše pejskař (p. doktor) .. Napiš sem odkud jsi,aby ti mohl případně někdo poskytnout kontakt na nějakého veterináře poblíž tebe ... Vetšinou se to dá veterináři (čerství trus od hada) a ten pak dělá rozbor ... Vyčkej ostatní ti v tomhle poradí lépe ..

Ahoj mám dotaz ohledně těchto užovek.
Mám dvě v jednom společnym tereriu a nevím na 100 procent jestli jsou to oba kluci i když mi to prodejci tvrdili. Zajímá mě jen jestli je možné, kdyby to byl samec a samice, že by se mohli spářit? Je jim těď cca pět měsíců a dle ostatních diskuzí vím, že by to samička nemusela rozdýchat.
A další dotaz neznáte někdo nějakého chovatele či šikovného veterináře v okolí Tachova, který by byl schopen určit pohlaví?

Díky moc za odpověď

V 5měsících se ještě pářit nebudou ale za čas by mohl tenhle problem nastat a nebylo by to dobrý pokud by samice nebyla dost velká. Jestli to chceš určit vem hady na některou burzu, určitě ti je tam někdo určí, nebo se můžeš zkusit domluvit s někým zdejším jestli bude na burze a nemkrl by na to...

Zdravím,
ráda bych si pořídila páru e.guttata.Mám doma prázdné,větší terárium,ale bylo uskladněné a ne zrovna na očích,a když jsem se ho slavnostně vypravila očíhnout a přeměřit,zjistila jsem že je daleko menší než jsem myslela a ještě nešikovných rozměrů 90*30*55/dhv/.Bojím se,že do toho páru užovek nacpat nemůžu.Výška a délka by snad měly stačit,ale hloubka je málo pomalu i pro jednoho hada.Napadlo mě trochu plochu zvětšit stoupajícím pozadím - tím že by se plocha zešikmila by mohli hadi používat jako základnu i část zadní stěny.Prosím,nelynčujte mě. Díky.

To je super,podle toho co jsem vypočítala podle takových těch ccá vzorců počítající s délkou hada mi to vyšlo jako naprosto nedostačující,ale zase tak malé to terárko není.Jsem moc ráda,že se k tomu stavíte takhle :)Máte nějaké konkrétnější návrhy jak to vytuningovat těmi plošinami atp.?Třeba nemáte-li doma nějaké podobně úchylné terárium pro inspiraci? ;)

pisatelka psala, ze jde o prostor a ze mu prizpusobuje terko, ne?

Nic takového, psala jen, že zjistila, že terárko má nevhodné rozměry pro hada (a pro dva tuplem). Samc guttky může mít ve třech letech 150 cm, samice 120-130 cm. 30 cm šířka mi připadá dost málo, oni by to hadi jistě vydrželi (minimálně rok dva a potom by mohli dostat nové na míru), ale je to i dost nepraktické, lépe se využije větší plocha dna (rozdělit prostor na úkryt, vlhčený kout, misku s vodou, výhřevná a chladnější část...).

No ja mám to samé, akvarium o rozměrech 80x30x50 dhv a mam tam nějaké terasy a hadum to nějak nevadí, asi jsem je předělal na stromový jelikož jsou pořád někde zalezlý co nejvějš to jde. Ale je pravda, že jsou to ještě prckové necelých 50 cm. Až budou větší tak pořidím větší tera a do tohohle nový mladý užovky :-)
Jinak k dotazu výše v kolika měsicích by mohlo už dojít k páření? počítam že velký tera budu mít tak cca v červnu a to jim bude už skoro rok?
A druhý dotaz, mají udělané různé ukryty, ale jsou v nich pořád zalezlí a vylezou jen večer když není vidět, vím že jsou to hadi s noční (soumrakovou) aktivitou, ale je možné jim v určité době vyndat všechny skrýše aby si zvykli na pohyb kolem tera??

Jinak na obr. je to akvarko, a hadi jsou schovaní nahoře v levo v tom kartonu, a k vačeru slezou a vyhřívají se na topný desce co mám pod terariem v jedné části.

Jinak k dotazu výše v kolika měsicích by mohlo už dojít k páření? počítam že velký tera budu mít tak cca v červnu a to jim bude už skoro rok?

V roce už to riziko je, takže to chce, co nejdřív dořešit.

mají udělané různé ukryty, ale jsou v nich pořád zalezlí a vylezou jen večer když není vidět, vím že jsou to hadi s noční (soumrakovou) aktivitou, ale je možné jim v určité době vyndat všechny skrýše aby si zvykli na pohyb kolem tera??

Co k tomu říct, skrýš je pro hada přirozenost, pokud jim je vyndáš, nacpou se někam jinam (pod misku, pod větev, do substrátu...), prostě had je rád zalezlý, časem si tak jako tak zvyknou na ruch okolo a budou vylezlé víc a i přes den.

Jinak na obr. je to akvarko

Raději v souvislosti s terarijními živočichy používáme slovo - terárium, případně vivárium, nádrž, ubikace,...

JO jen jsem chtěl aby bylo jasný, že jo to TERARIUM udělané ze starého akvaria :-)

Jinak díkes za rady, už jsem byl tady u nás na veterině a slečna co tam dělá mi slíbila, že mi sežene kontakty na nějaké zkušené chovatele. Takže po určení pohlaví budou případně rozděleni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...