Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kondice/obezita u Pogona vitticeps - vase nazory.

nemam v tomhle uplne jasno = celkem by me zajimaly nazory ostatnich - jaka je dle vas rozumna kondice/vaha dospelych vousatek? Problem je ze jsou obvykle desni zrouti a tim padem maji myslim docela tendenci k tloustnuti. Dospele krmime jen obden pouze 1-2 svaby B. dubia + maji denne neomezene "zeleneho". Pri 47-50cm maji samice kolem 400-450g - a nevim jestli to neni uz prilis, jestli je jeste omezovat (pripadne i na "zelenem"?) nebo je to OK.

Dik a vase nazory a zkusenosti. ;)

Předmět Autor Datum
Ahoj, jen tak pro zajímavost kolik by měla vážit a měřit vousatka v 5 měsících? Je mi jasný že se to…
Frostty 29.12.2009 18:45
Frostty
Mame ted 4 a 1/2 mesicni holku z posledniho odchovu (lihnuti kolem 10.8.), a ma cca. 255g / 40cm.
lucifer 29.12.2009 18:57
lucifer
já mám dvě agamy, asi kluky, narozené začátkem května, takže už vlasrně skoro sedm měsíců a Prcek má…
ančovička 31.12.2009 14:33
ančovička
Ono je to asi opravdu strašně individuální, naše roční agamky mají asi 35 a 40cm, váhu netuším,ale j… poslední
Martina J. 05.01.2010 14:28
Martina J.

Ahoj, jen tak pro zajímavost kolik by měla vážit a měřit vousatka v 5 měsících? Je mi jasný že se to nedá paušalizovat, ale zajímalo by mě to aspoň přibližně - nebo lépe kolik vážily a měřily Vaše agamy.

V současný době krmím každý den cvrčkama/švábama/sarančatama/červama, podle toho co je po ruce, cvrčku zblajzne dle chutí (asi 6 kousků). Nicméně na zeleném nešetřím a každý den má plnou misku, kterou vetšinou rozhrabe a trošku si zobne..

já mám dvě agamy, asi kluky, narozené začátkem května, takže už vlasrně skoro sedm měsíců a Prcek má 39 cm - váhu nevím tipuji tak 250g a Tlusťoch 36 cm, nějak se nám to prohodilo :-), je fakt, že TLUSŤOCH má kratší ocásek a je víc do šířky a Prcek se nějak rozežral, i když jak už jsem psala v jiném příspěvku, ted ta jejich žravost ustala

Ono je to asi opravdu strašně individuální, naše roční agamky mají asi 35 a 40cm, váhu netuším,ale jsem strašlivě překvapená jak málo je Lucifer krmí. Té větší dáváme my tak pět až sedm dospělých blaptic nebo dospělých sarančat dvakrát týdně a mám výčitky, že je chudinka hubená, že bychom jí asi měli dávat víc, menší ještěřici stačí tak čtyři kousky v uvedené velikosti do kulaté spokojenosti. Říkám si,jestli spotřeba potravy nějak souvisí s nějakou individuální oblíbenou tělesnou teplotou, kterou si třeba každá ještěrka zvolí. Možná je to blbost, ale plazi mají teplotu velice variabilní a některé mají možná strategii - budu studený, s potravou déle vydržím i když to snižuje úspěšnost lovu a jiné se nahřívají hodně a hodně pak za potravou běhají, ale zase jí hodně spálí. Pozorujete něco takového u svých ještěrů?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru