Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varan /skusenosti,foto,info,predaj/

zdar:-Dno nevím jestli teda Pošuk,magor apod. jak se říká s něčím poradí,ale je na každém z Vás co si z toho vezme.
začnu těma ještěrkama-osobně si myslím,že by bylo dobré vědět co od chovu očekávám,jaké mám prostory,finance a hlavně chut něco zlomit i přes případné tragické konce chovu.Je to běh na dlouhou trat,ale myslím,že je to pořád ještěrka kolikrát i větší,ale pořád ještěrka.
Čím začít??to je o názoru na věc.
Pokud se někdo přiklaní k názoru začít exanthemákama.o.k. cena je hodně nízka dá se pořídit už od 500kč.počítejte s tím,že je to "faremní" odchov je to pomalu v stejné výši jak odchytovka,takže si domu nepřinesete jedno zvíře,ale min.50dalších(to se tak říká).je zde i možnost pokud s sebou vezmete kamaráda co do toho malinko vidí vylosovat za 500kč i albigularise a nebylo by to poprvé:-D
co se týká "breberek" v jedinci a případnou léčbu hravě zvládne JaBula.
Osobně bych začal asi v této rovině-acanthurus,timorensis,gouldii(ten kdo psal,že se už nechovají a nejsou odchovy tak ten kecá:puff:)
potrava-nevidím jediný důvod z obav stran potravy-proboha vždyt jsou to popelnice.
Opravdu sežerou vše počínaje šváby,cvrčky,vař.i syr.vejce,vnitřnosti,kuřata,myši,kapsičky pro kočky apod.
ted je na Vás co si myslíte,ale osobně bych dával kapsičky 1*měsíčně a s "mono dietou" myši,potkani bych se držel hoodně zpět.
ad.potravy stran cvrčků apod."aby neběhali" oni běhat nebudou i velký varan je labužník a malé švábi,cvrčky a to do velikosti 3instaru si vyhrabou a dají je.:))
Kde se dají koupit???je to věc názoru myšleno stran obchodníku,ale já bych si od pan Jahody nekoupil ani tu bednu. Jinak v čr jsou velmi pravidelné odchovy mnoha druhů.občas se dají najít v inzerci,ale spíše jde vše do EU.Jako velmi solidního prodejce co jezdí na burzy beru madary co jezdí do prasečáku na burzu.
osvětlení-varani fungují i bez Mega Ray,ale jen přežívají a dost pochybuji ,že se tu někdo práskne čím svítí.K Mega Ray se nemohu vyjádřit objektivně,protože před nějakými 4lety jsem to psal na jiném serveru a byl jsem za "č...."problém je v tom,že běhají(ty mé) na 110v.
tím skončil ten základ co do chovu ještěrek-pak už je jen extraliga-gilleni,griseus,karlschmidti,storri,pras inus-všechny,Jo:-D pak taky "aufíci":-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny